Ingredienser
- 15 ml olja
- 100 g bacon, skuret i tärningar
- 1 rödlök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 250 g champinjoner, skivade
- 1 röd paprika, tärnad
- 60 g smör
- 60 ml mjöl
- 250 ml mjölk
- 250 ml hönsbuljong
- 60 ml sherry (valfritt)
- 3 msk bladpersilja, finhackad
- salt och peppar, efter smak
- 500–600 g kycklingbröst, kokt och finfördelat
- 300 g pasta, gärna linguine
- 60 g riven parmesan
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 180 °C
-
2Lägg kycklingbrösten i buffétgrytan, häll i vatten så att kycklingbrösten täcks och lägg på locket. Låt koka upp på spisen och tillaga kycklingen på låg värme i 10 minuter, eller tills kycklingen inte längre är rosa. Häll av vattnet och låt kycklingen svalna i några minuter. Använd två gafflar för att dra isär kycklingköttet till önskad storlek. Ställ åt sidan i en skål.
-
3Använd buffétgrytan igen och värm upp oljan i den. Stek baconet i 2–3 minuter och häll sedan i lök, vitlök, svamp och den röda paprikan och stek tills allt är mjukt. Ställ åt sidan.
-
4Smält smöret i en gryta och rör ner mjölet. Häll i mjölk och buljong, lite i taget, medan du rör om. Koka upp och låt det tjockna. Häll i sherry och salt och peppar efter smak. Vänd i persilja, bacon och kyckling.
-
5Koka pastan al dente och blanda den med kycklingen i buffétgrytan. Strö över parmesan på rätten och stek i ugnen i ca 15–20 minuter tills osten har smält och fått fin färg. Smaklig måltid!