Världens enklaste grytbröd har inte fått sitt namn utan anledning. Det innehåller få ingredienser och behöver inte knådas, så du slipper klistriga fingrar.
Tarte tatin är en av de mest populära franska desserterna på menyn. Här får du receptet på en klassisk tarte tatin med karamelliserade äpplen och krispig deg.
Zucchini är det perfekta komplementet till den möra laxen i detta kryddiga recept med kokosnötscurry. Den intensiva smaken av grön curry passar bra ihop med de färska grönsakerna och rätten badar i en kryddig kokosnötssås med ett friskt sting av limejuice. Njut av denna curry som en hel måltid, eller med ångkokt ris för att få med all den goda såsen.
Tekniken att bräsera är inte bara för kött. Det här receptet använder samma princip för att förvandla torkade vita bönor och grönsaker till en utsökt vegetarisk måltid - och du kan helt enkelt utelämna osten (eller använda en vegansk ostersättning) för att göra den vegansk. Tillagningstiden kan tyckas lång, men den kräver inte mycket faktiskt arbete utan är nödvändig för att säkerställa att rätten är krämig och smältande mör.
Oavsett om du planerar en speciell middag eller bara vill förbättra din matlagning, använd vår guide nedan för att skapa den ultimata kulinariska upplevelsen i ditt eget kök.
Mise en place är en fransk fras som betyder "sätta upp". Tillaga alla ingredienser före tillagningen och lägg dem i Le Creusets små grytor, formar eller skålar för att hålla din arbetsplats ren och göra städningen enkel.
Vill du skära, skiva och hacka ingredienserna exakt? Ta reda på varför Le Creusets knivar är perfekta för vardagliga sysslor och förenklar matlagningen.
Serveras med en kryddig kokos- och limesås. Dessa pasta- och musselfyllda filopajer är en elegant aptitretare för middagsbjudningar. Ta bort kammusslorna för ett veganskt alternativ.