Linguini med skaldjur och körsbärstomater

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Linguini med skaldjur och körsbärstomater
Skicka dina smaklökar till Italiens kust med denna lättlagade skaldjurslinguini.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 matsked (15 ml) olja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 mild röd chili, finhackad
  • 500 g råa skalade kungsräkor
  • 8 kammusslor
  • 100 g bläckfiskringar
  • 4 ansjovis i olivolja, hackad
  • 1 matsked (15 ml) kapris, hackad
  • 150 g körsbärstomater, halverade
  • 500 g färsk linguini
  • 1 knippe färsk persilja
  • Salt och peppar efter smak
  • Gör så här

  • 1
    Placera en Toughened Non-Stick 24 cm djup stekpanna med hällpip på medelvärme och tillsätt olja, vitlök och chili. Fräs i några minuter och ta sedan ut ur pannan.
  • 2
    Tillsätt kokande vatten i pannan (på medelvärme) och tillsätt linguini med en droppe olja och en nypa salt och koka i 3 minuter. Häll vattnet från pannan i en kopp och lägg pastan i en skål.
  • 3
    Sätt tillbaka pannan på medelvärme med resten av oljan. Tillsätt bläckfisksringarna och tillaga i några minuter. Tillsätt sedan pilgrimsmusslorna och räkorna och koka i ytterligare 2 minuter.
  • 4
    Tillsätt ansjovis, kapris, körsbärstomater och koka tills räkorna är rosa.
  • 5
    Tillsätt linguini i pannan plus 3–4 matskedar av det reserverade pastavattnet och koka i ytterligare 3 minuter med locket på.
  • 6
    Krydda och garnera med hackad persilja och servera i pastaskålar.