- Fisk och skaldjur
Ingredienser
- 1 matsked (15 ml) olja
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 mild röd chili, finhackad
- 500 g råa skalade kungsräkor
- 8 kammusslor
- 100 g bläckfiskringar
- 4 ansjovis i olivolja, hackad
- 1 matsked (15 ml) kapris, hackad
- 150 g körsbärstomater, halverade
- 500 g färsk linguini
- 1 knippe färsk persilja
- Salt och peppar efter smak
-
Gör så här
-
1Placera en Toughened Non-Stick 24 cm djup stekpanna med hällpip på medelvärme och tillsätt olja, vitlök och chili. Fräs i några minuter och ta sedan ut ur pannan.
-
2Tillsätt kokande vatten i pannan (på medelvärme) och tillsätt linguini med en droppe olja och en nypa salt och koka i 3 minuter. Häll vattnet från pannan i en kopp och lägg pastan i en skål.
-
3Sätt tillbaka pannan på medelvärme med resten av oljan. Tillsätt bläckfisksringarna och tillaga i några minuter. Tillsätt sedan pilgrimsmusslorna och räkorna och koka i ytterligare 2 minuter.
-
4Tillsätt ansjovis, kapris, körsbärstomater och koka tills räkorna är rosa.
-
5Tillsätt linguini i pannan plus 3–4 matskedar av det reserverade pastavattnet och koka i ytterligare 3 minuter med locket på.
-
6Krydda och garnera med hackad persilja och servera i pastaskålar.