- Grönsaker
Ingredienser
- 50 g broccoli
- 50 g sockerärtor
- 50 g färska ärtor
- 75 g grön sparris
- ½ citron (helst ekologisk)
- 10 g smör
- 1 grön tomat
- 10 g smör
- 2–3 msk grönsaksbuljong
- salt och peppar
- Muskot
- 1–2 matskedar olivolja
- Basilikablad
-
Gör så här
-
1Skölj broccolin och skär den i små buketter. Rensa sockerärtorna, dela de större på mitten. Skär bort ändarna på den gröna sparrisen. Plocka ut ärtorna ur ärtskidorna.
-
2Blanchera broccoli, sockerärtor, sparris och ärtor i kokande saltat vatten i 2–3 minuter. Häll av grönsakerna, skölj noggrant och låt de rinna av.
-
3Finriv zest från ½ citron och pressa ut 2 matskedar juice.
-
4Smält smör i en 22 cm Toughened Non-Stick stekpanna, sautera tomaten i den och tillsätt resten av grönsakerna. Tillsätt grönsaker och 2–3 matskedar grönsaksbuljong och värm upp. Krydda med salt, peppar, muskot och citronsaft. Tillsätt citronzesten, ringla över olivolja och servera med utströdda basilikablad.