Lunchbullar

SVÅRIGHETSGRAD
Avancerad Avancerad
TILLAGNING
Över 2 timmar Över 2 timmar
ANTAL PERSONER
8-10 8-10
Lunchbullar
Enkla och läckra lunchbullar med durummjöl - perfekt att ta med på språng.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjöl
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1 stor msk honung
  • 1 tsk havssalt
  • 6 dl vatten
  • 150 g fint durumvetemjöl
  • 150 g grovt durumvetemjöl
  • 400 g vetemjöl
  • Gör så här

  • 1
    Blanda jästen med honung, salt och vatten i en stor skål. Tillsätt de två sorterna durumvetemjöl. Blanda degen med en elvisp eller i en degblandare tills den är som gröt i konsistensen. Tillsätt sakta vetemjölet medan du blandar. Degen ska vara kladdig. Täck över degen med en handduk och låt den jäsa i kylen i 7-8 timmar.
  • 2
    Sätt ugnen på 200° C. Klicka ut degen på en bakplåt med hjälp av en stor sked. Täck över bullarna med en handduk och låt dem jäsa i rumstemperatur eller varmare i 15-20 minuter. Skär ett kryss i toppen på varje bulle med en vass kniv och strö över mjöl.
  • 3
    Grädda bullarna i den varma ugnen i 15-20 minuter. Lägg över dem på ett galler och låt dem svalna.
  • 4
    Tips: Låt eventuellt den övertäckta degen jäsa i ugnen med bara ugnslampan tänd. Värmen från lampan gör att det blir tillräckligt varmt inne i ugnen. Med Le Creusets bakplåt behöver du inte smörja plåten eller använda bakplåtspapper.