- Mjöl
Ingredienser
- 25 g jäst
- 1 stor msk honung
- 1 tsk havssalt
- 6 dl vatten
- 150 g fint durumvetemjöl
- 150 g grovt durumvetemjöl
- 400 g vetemjöl
-
Gör så här
-
1Blanda jästen med honung, salt och vatten i en stor skål. Tillsätt de två sorterna durumvetemjöl. Blanda degen med en elvisp eller i en degblandare tills den är som gröt i konsistensen. Tillsätt sakta vetemjölet medan du blandar. Degen ska vara kladdig. Täck över degen med en handduk och låt den jäsa i kylen i 7-8 timmar.
-
2Sätt ugnen på 200° C. Klicka ut degen på en bakplåt med hjälp av en stor sked. Täck över bullarna med en handduk och låt dem jäsa i rumstemperatur eller varmare i 15-20 minuter. Skär ett kryss i toppen på varje bulle med en vass kniv och strö över mjöl.
-
3Grädda bullarna i den varma ugnen i 15-20 minuter. Lägg över dem på ett galler och låt dem svalna.
-
4Tips: Låt eventuellt den övertäckta degen jäsa i ugnen med bara ugnslampan tänd. Värmen från lampan gör att det blir tillräckligt varmt inne i ugnen. Med Le Creusets bakplåt behöver du inte smörja plåten eller använda bakplåtspapper.