- Pasta
Ingredienser
- 400 g små makaroner
- 50 g smör + extra till formen
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 50 g vetemjöl
- 5 dl lättmjölk
- 2 dl grädde
- 50 g vällagrad cheddar
- 50 g parmesan
- färsk finhackad dill, efter smak
- 1 tsk dijonsenap
- 1 citron, finrivet skal
- 200 g färskt krabbkött (både mörkt och ljust kött kan användas)
- 1–2 msk ströbröd
- 1 msk olivolja
- Salt och peppar, efter smak
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 180 °C, grillfunktion
-
2Koka upp en stor gryta med saltat vatten och häll i pastan. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, häll av vattnet och ställ åt sidan.
-
3Under tiden smälter du smöret i en stekpanna och steker vitlöken. Häll i mjöl och rör om ordentligt så att mjölet steks av. Rör ner mjölken, lite i taget, och låt såsen koka tills den tjocknar. Det tar ett par minuter.
-
4Häll i grädde, cheddar och hälften av parmesanosten. Rör om tills osten har smält. Häll i dill, senap, citronskal och krabba. Smaka av med salt och peppar. Ta av pannan från värmen.
-
5Blanda den kokta pastan med ostsåsen. Smöra formen och fördela pastablandningen i formen i ett jämnt lager.
-
6Blanda ströbröd och den resterande delen parmesan i en skål och häll sedan i olivolja, salt och peppar.
-
7Strö blandningen över pastan och tillaga rätten i ugnen i 6–10 minuter. Rätten ska vara genomvarm, bubblande och gyllene på ytan. Då är den klar att serveras.