Marulk med oliver och sparrispotatis

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 2 timmar Under 2 timmar
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Marulk med oliver och sparrispotatis
Här får du ett läckert taginerecept med marulk, oliver och sparrispotatis - ett kryddigt sätt att servera fisk.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 650 g marulk utan skinn, stjärtbit
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2/3 röd paprika
  • 300 g sparrispotatis eller små nypotatis
  • 1,25 dl torrt, vitt vin
  • 1 knippe koriander ombundet med hushållssnöre
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk milt paprikapulver
  • 1 tsk starkt paprikapulver
  • ½ tsk gurkmeja
  • 1,5 dl kallt vatten
  • 1 inlagd citron
  • 150 g gröna oliver med kärna
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Gör så här

  • 1
    Ta bort det genomskinliga membranet från marulkens stjärt. Skär ut filéerna längs ryggbenet. Ta bort de vita nerverna intill fiskbenet samt eventuella röda delar.
  • 2
    Skär varje filé i 6–8 ungefär lika stora bitar.
  • 3
    Finhacka vitlöken.
  • 4
    Halvera paprikan och ta bort stjälk, membran och kärnor och skär den därefter i tunna strimlor.
  • 5
    Halvera potatisen på längden.
  • 6
    Stek därefter finhackad vitlök i 1 msk olivolja i botten på taginen. Tillsätt paprikastrimlorna och stek dem i 10 minuter på låg värme.
  • 7
    Höj värmen, häll i vinet i grytan och reducera i ca 5 minuter.
  • 8
    Sänk därefter värmen igen och tillsätt korianderknippet, mald spiskummin, paprikapulver, gurkmeja, potatis 1,5 dl vatten och lite salt.
  • 9
    Lägg på locket på taginen och låt småkoka i 40 minuter. Kontrollera då och då att det finns tillräckligt med vätska i taginen.
  • 10
    Skölj oliverna och den inlagda citronen under kallt vatten. Dela citronen på längden och ta ut fruktköttet. Skär skalet i små tärningar.
  • 11
    Lägg citronskalstärningar, oliver och marulk i taginen och blanda försiktigt. Lägg på locket på taginen och värm i 15 minuter.
  • 12
    Smaka av med salt innan serveringen.