Ingredienser
- 2 kg revben av vildsvin
- 2 anchochili, blötlagd i kokande vatten
- 2 msk chipotle i adobosås (finns i välsorterade livsmedelsbutiker)
- ¼ tsk mald kryddnejlika
- ¼ tsk mald spiskummin
- ¼ tsk mald kanel
- ¼ tsk torkad oregano
- 4 vitlöksklyftor med skal
- 1 ananas, skuren i skivor på 2 cm
- 2 habanero-chili
- Färsk koriander, grovhackad
- Saften från 2 lime
- Salt
-
Gör så här
-
1Värm upp en grillpanna i gjutjärn. Stek tills skalet på vitlöken börjar bli svart och vitlöken mjuknar. Ta bort skalen och lägg klyftorna i en mixer med chili, chipotle i adobosås, kryddnejlika, spiskummin, kanel och oregano. Blanda tills du får en smidig pasta.
-
2Gnid in köttet med kryddpastan och låt marinera i kylskåp i minst 2 timmar – gärna över natten.
-
3Ta ut köttet ur kylskåpet en halvtimme innan det ska stekas. Bräsera revbenen på låg värme i 1,5 till 2 timmar. Tillagar du rätten i ugnen bräseras revbenen i 160 °C.
-
4Ananas-habanero-salsa: lägg ananasskivor och habanero i grillpannan. Vänd dem så att de får grillränder på alla sidor. Skär de stekta ananasskivorna i munsbitar och lägg dem i en skål. Ta bort stjälkarna på den stekta chilin och finhacka. Vänd runt tillsammans med ananas, koriander och limesaft och smaka av med salt.
-
5Tillaga revbenen av vildsvin: värm upp grillpannan igen och stek revbenen. Se till att de får fina grillränder och blir lätt karamelliserade.
-
6Servera revbenen med en rejäl sked ananas-habanero-salsa. Smaklig måltid!