- Mjöl
Ingredienser
- 25 g jäst
- 2½ dl ljummet vatten
- 1 tsk havssalt
- 1 tsk kanel
- 200 g fullkornsmjöl
- 100 g fint durumvetemjöl
- 50 g russin
- 50 g mandel
- 50 g tranbär
-
Gör så här
-
1Lös upp jästen i det ljumna vattnet i en skål tillsammans med havssaltet. Blanda kanel och de två mjölsorterna och blanda ned det lite i taget. Knåda degen i minst 10 minuter tills den är blank och smidig. Knåda ned russin, mandel och tranbär i degen.
-
2Lägg degen i en skål och täck över den med en fuktig handduk. Låt den jäsa i rumstemperatur eller varmare i 1 timme.
-
3Sätt ugnen på 225° C.
-
4Rulla ut degen till en lång rulle, ca 2-3 cm tjock. Skär den i 12 bitar, ca 10 cm långa med en vass kniv. Lägg dem på en bakplåt.
-
5Strö mjöl på baguetterna och grädda dem i 20-25 minuter tills de är gyllenbruna. Lägg över dem på ett galler och låt dem svalna.
-
6Tips: Låt eventuellt den övertäckta degen jäsa i ugnen med bara ugnslampan tänd. Värmen från lampan gör att det blir tillräckligt varmt inne i ugnen.