- Kött
Ingredienser
- 600 g gul lök
- 200 g farinsocker
- 100 ml portvin
- salt
- nymalen peppar
- 2–3 msk balsamvinäger
- 800 g nötfärs
- 2 tsk salt
- 2 tsk peppar
- 2 msk teriyakisås
- 1–2 tsk worcestersås
- 4 msk olja
- 1 knippe ruccola
- 12 cheddarostskivor
- Små träspett
- 12 minihamburgerbröd
-
Gör så här
-
1Skala löken och skiva den tunt till chutneyn. Lägg i en kastrull med farinsockret och värm i ungefär 5 minuter. Häll över portvinet och krydda därefter med salt och peppar. Låt småkoka i ungefär 35–40 minuter.
-
2Häll i balsamvinägern i lökchutneyn och låt svalna.
-
3Blanda nötfärsen med salt, peppar, teriyaki- och worcestersåsen. Dela upp färsblandningen i 12 små biffar. Pensla grillpannan med olja och stek hamburgarna i omgångar. Stek burgarna 4–5 minuter på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper och ställ in i ugnen så att de håller sig varma.
-
4Servera burgarna med en skiva cheddarost och en klick lökchutney. Håll ihop burgarna med träspett vid behov.