Miniburgare med lökchutney

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 2 timmar Under 2 timmar
ANTAL PERSONER
+10 +10
Miniburgare med lökchutney
Dessa ljuvliga sliders har hämtat inspiration från en delstat känd för sina hamburgare: Arizona! Dessa läckra miniburgare grillas i grillpannan i toughened non-stick och serveras med mild lökchutney.
HUVUDINGREDIENSER
  • Kött
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

Lökchutney
  • 600 g gul lök
  • 200 g farinsocker
  • 100 ml portvin
  • salt
  • nymalen peppar
  • 2–3 msk balsamvinäger
Burgare
  • 800 g nötfärs
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk peppar
  • 2 msk teriyakisås
  • 1–2 tsk worcestersås
  • 4 msk olja
  • 1 knippe ruccola
  • 12 cheddarostskivor
Till servering
  • Små träspett
  • 12 minihamburgerbröd
  • Gör så här

  • 1
    Skala löken och skiva den tunt till chutneyn. Lägg i en kastrull med farinsockret och värm i ungefär 5 minuter. Häll över portvinet och krydda därefter med salt och peppar. Låt småkoka i ungefär 35–40 minuter.
  • 2
    Häll i balsamvinägern i lökchutneyn och låt svalna.
  • 3
    Blanda nötfärsen med salt, peppar, teriyaki- och worcestersåsen. Dela upp färsblandningen i 12 små biffar. Pensla grillpannan med olja och stek hamburgarna i omgångar. Stek burgarna 4–5 minuter på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper och ställ in i ugnen så att de håller sig varma.
  • 4
    Servera burgarna med en skiva cheddarost och en klick lökchutney. Håll ihop burgarna med träspett vid behov.