- Bröd och gryn
Ingredienser
- 300 g mjöl (tipo 00)
- 250 ml ljummet vatten
- 10 g jäst
- 15 g salt
- 15 g socker
- 20 g olivolja
- olivolja, färsk rosmarin och honung
-
Gör så här
-
1Tillsätt vatten, jäst, socker och salt i en skål och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt mjöl och rör om med en träslev tills degen är jämn.
-
2Täck skålen med en fuktig handduk och låt degen jäsa i 30 minuter.
-
3Smörj händerna med olivolja och vik ihop degen två gånger medan den fortfarande är i skålen, täck skålen igen och låt degen jäsa i ytterligare 30 minuter.
-
4Upprepa "steg 2" en tredje gång och låt sedan degen jäsa i kylen i minst 12 timmar.
-
5Efter minst 12 timmar placeras focacciorna i grytorna och får jäsa. Smörj Le Creuset minigrytor med olivolja, dela försiktigt focacciadegen i 4 små bollar och lägg dem i minigrytorna. Låt dem jäsa i minst 2 timmar.
-
6Efter 2-3 timmar är focacciorna redo att naggas! Ringla olivolja över focaccian och smörj händerna med olja. Stick några hål i brödet och tillsätt honung, rosmarin och salt.
-
7Grädda i 220°C i 25 minuter eller tills de är gyllenbruna!