Minifocaccia med rosmarin & honung

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Över 2 timmar Över 2 timmar
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Minifocaccia med rosmarin & honung
HUVUDINGREDIENSER
  • Bröd och gryn
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 300 g mjöl (tipo 00)
  • 250 ml ljummet vatten
  • 10 g jäst
  • 15 g salt
  • 15 g socker
  • 20 g olivolja
Topping:
  • olivolja, färsk rosmarin och honung
  • Gör så här

  • 1
    Tillsätt vatten, jäst, socker och salt i en skål och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt mjöl och rör om med en träslev tills degen är jämn.
  • 2
    Täck skålen med en fuktig handduk och låt degen jäsa i 30 minuter.
  • 3
    Smörj händerna med olivolja och vik ihop degen två gånger medan den fortfarande är i skålen, täck skålen igen och låt degen jäsa i ytterligare 30 minuter.
  • 4
    Upprepa "steg 2" en tredje gång och låt sedan degen jäsa i kylen i minst 12 timmar.
  • 5
    Efter minst 12 timmar placeras focacciorna i grytorna och får jäsa. Smörj Le Creuset minigrytor med olivolja, dela försiktigt focacciadegen i 4 små bollar och lägg dem i minigrytorna. Låt dem jäsa i minst 2 timmar.
  • 6
    Efter 2-3 timmar är focacciorna redo att naggas! Ringla olivolja över focaccian och smörj händerna med olja. Stick några hål i brödet och tillsätt honung, rosmarin och salt.
  • 7
    Grädda i 220°C i 25 minuter eller tills de är gyllenbruna!