- Kyckling
Ingredienser
- 500 g kycklinglår
- ½ röd paprika, skivad
- ½ gul paprika, skivad
- 1 aubergine, skuren i lagom stora munsbitar
- 1 zucchini, skuren i lagom stora munsbitar
- 1 msk vegetabilisk olja
- vita och svarta sesamfrön, rostade
- 50 g vit miso (finns i asiatiska livsmedelsbutiker)
- 1 msk honung eller brunt farinsocker
- 3 msk mirin (sött risvin) (finns i asiatiska livsmedelsbutiker)
- 2 msk sake
- 2 vitlöksklyftor, finrivna
- 1 tsk curry
-
Gör så här
-
1Lägg alla ingredienserna till marinaden i en skål och rör ihop ordentligt. Låt kycklingen marinera i minst två timmar i kylskåpet – gärna över natten.
-
2Värm ugnen till 200 °C. Lägg alla grönsaker i långpannan och vänd runt dem i oljan. Stek i ugnen i 15 minuter.
-
3Ta upp kycklingen från marinaden och lägg den ovanpå grönsakerna. Häll ett par skedar marinad över grönsakerna för att ge dem extra smak. Tillaga i ytterligare 30 minuter i ugnen tills kycklingen är genomstekt. Strö över sesamfrön och servera.