- Grönsaker
Ingredienser
- 60 g silkestofu
- 2 vårlökar
- 60 g fin bladspenat
- 500 ml grönsaksbuljong
- 1-2 msk sojasås
- 1-2 msk misopasta
- Salt
- 1-2 droppar sesamolja
- 1 tsk instant wakamealger
- 2 ägg
- Sojagroddar
-
Gör så här
-
1Stjälp upp silkestofun på en skärbräda, torka av den och skär den i små tärningar.
-
2Ansa vårlöken och skär den i tunna ringar.
-
3Rensa och skölj spenaten och låt den rinna av.
-
4Koka upp buljongen i en kastrull och krydda med sojasås. Minska därefter värmen. Lägg i miso och wakamealgerna i buljongen och lös upp under omrörning (buljongen ska nu inte koka längre). Smaka av med salt och sesamolja.
-
5Lägg i vårlök och bladspenat i buljongen.
-
6Dela äggen och lägg äggulorna i en liten skål. Låt äggulan glida ned i den ej kokande buljongen med hjälp av skålen. Låt allt dra i 2-3 minuter. Fördela soppan i två skålar och servera med sojagroddar.