- Mjöl
Ingredienser
- 2 ägg
- 150 g socker
- 1 dl olja
- 200 g vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk kanel
- 100 g hackade valnötter
- 300 g rivna morötter
- 50 g mjukt smör
- 50 g färskost
- 1 tsk flytande vanilj
- 100 g florsocker
- 50 g valnötskärnor
-
Gör så här
-
1Sätt ugnen på 175° C. Vispa ihop ägg och socker i en skål tills det blir vitt och luftigt. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop smeten. Häll smeten i en muffinsform.
-
2Grädda kakorna i ca 25-30 minuter. Låt dem svalna i formen på galler.
-
3Blanda ihop smör, färskost, flytande vanilj och florsocker till en mjuk och krämig glasyr. Bred ett tjockt lager glasyr över de kalla muffinsen och dekorera med en valnöt på toppen på var och en.