- Fågel
Ingredienser
- Rester av receptet kycklingbröst Supreme färserat med skogssvamp
- Rester av morötter och hokkaidopumpa med vitlök/timjan
- 2 msk hackade nötter
- 2 msk riven parmesan
- 1 glas mjölk
- 20 g smör
- Salt och peppar
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 180 °C.
-
2Hacka ihop resterna av kycklingbrösten grovt med resten av såsen.
-
3Tillsätt eventuellt lite vitt vin om konsistensen behöver justeras. Ställ det åt sidan.
-
4Mosa resterna av morötter och hokkaidopumpa.
-
5Värm en lagom mängd mjölk i förhållande till mängden grönsaker och häll den över grönsaksmoset.
-
6Tillsätt smöret och smaka av.
-
7Smörj minigrytorna tunt med smör.
-
8Häll lite kyckling-/svampblandning i botten och täck sedan med grönsaksmoset.
-
9Blanda nötter och parmesan och strö det på toppen.
-
10Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut dem när nöt-/parmesanskorpan har fått en fin, gyllenbrun färg.
-
11Servera med en blandad grönsallad med valnötsolja och lite färska örter.