Mos av hokkaido och morötter med kycklingbröst

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Mos av hokkaido och morötter med kycklingbröst
Om du dagen innan har lagat “Kycklingbröst Supreme färserat med skogssvamp” och “Bakad hokkaidopumpa och morötter med vitlök och timjan”, så har vi ett gott förslag på vad du kan göra med eventuella rester.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fågel
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • Rester av receptet kycklingbröst Supreme färserat med skogssvamp
  • Rester av morötter och hokkaidopumpa med vitlök/timjan
  • 2 msk hackade nötter
  • 2 msk riven parmesan
  • 1 glas mjölk
  • 20 g smör
  • Salt och peppar
  • Gör så här

  • 1
    Värm ugnen till 180 °C.
  • 2
    Hacka ihop resterna av kycklingbrösten grovt med resten av såsen.
  • 3
    Tillsätt eventuellt lite vitt vin om konsistensen behöver justeras. Ställ det åt sidan.
  • 4
    Mosa resterna av morötter och hokkaidopumpa.
  • 5
    Värm en lagom mängd mjölk i förhållande till mängden grönsaker och häll den över grönsaksmoset.
  • 6
    Tillsätt smöret och smaka av.
  • 7
    Smörj minigrytorna tunt med smör.
  • 8
    Häll lite kyckling-/svampblandning i botten och täck sedan med grönsaksmoset.
  • 9
    Blanda nötter och parmesan och strö det på toppen.
  • 10
    Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut dem när nöt-/parmesanskorpan har fått en fin, gyllenbrun färg.
  • 11
    Servera med en blandad grönsallad med valnötsolja och lite färska örter.