Ingredienser
- 30 ml olivolja
- 2 små lökar, skalade och finhackade
- 4 vitlöksklyftor, skalade och skivade
- Skalet från 1 citron
- 3 kvistar färsk timjan
- 500 ml Méthode Cap Classique eller mousserande vin
- 1,5 kg färska musslor, rensade
- Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
- Färsk dill, till garnering
- Bröd, till servering
-
Gör så här
-
1Häll olivoljan i en Le Creuset Signature 30 cm buffégryta på medelvärme. Fräs löken tills den är genomskinlig och mjuk. Tillsätt vitlök, citronskal och timjan och låt puttra i ytterligare 2 minuter. Skruva upp värmen och tillsätt musslorna och MCC eller mousserande vin.
-
2Lägg på lock och koka på hög värme i 5-8 minuter tills musslorna öppnar sig och får en klar orange färg. Sänk värmen och krydda såsen med salt och peppar efter smak. Koka tills det reducerats något och servera den varm, garnerad med dill och frasigt bröd.