Muffins med hasselnötter och choklad

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
+10 +10
Muffins med hasselnötter och choklad
Här är ett barnvänligt recept för den ultimata bakupplevelsen under helgen. Dessa läckra muffins smakar bäst samma dag, men du kan också förvara dem i en förseglad behållare och värma dem innan servering.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjöl
  • Choklad
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 350 g självjäsande mjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 50 g kakaopulver
  • 100 g farinsocker
  • 125 g smält smör
  • 2 ägg, uppvispade
  • 250 ml kärnmjölk
  • 60 ml mjölk
  • 125 ml bredbar hasselnötschokladkräm
  • 50 g hasselnötter, rostade och grovhackade, till garnering
  • Gör så här

  • 1
    Värm ugnen till 180 °C. Smörj en Le Creuset muffinsform för 12 muffins.
  • 2
    Sikta och blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt smör, ägg, kärnmjölk och blanda till en slät massa. Tillsätt mjölk för att göra en kladdig deg.
  • 3
    Fyll en tredjedel av varje behållare i muffinsformen med smet. Lägg topping-blandningen i en spritspåse, spritsa ungefär en tesked av blandningen i mitten av varje muffins och göm fyllningen under en matsked smet. Toppa med hasselnötter och grädda i 15 minuter då de ska vara lite kladdiga.
  • 4
    Låt dem vila i muffinsformen i 5 minuter, ta ut dem och låt dem svalna helt på ett galler.
 
Tips:
Självjäsande mjöl är inte vanligt i Sverige, men du kan enkelt göra det.
Recept på självjäsande mjöl:
• 250 g vetemjöl
• 2,5 tsk bakpulver
• 0,5 tsk fint salt
Sikta ihop allt och använd det direkt. Receptet dubblas efter behov.
 
 
Le Creuset