- Mjöl
- Choklad
Ingredienser
- 350 g självjäsande mjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 50 g kakaopulver
- 100 g farinsocker
- 125 g smält smör
- 2 ägg, uppvispade
- 250 ml kärnmjölk
- 60 ml mjölk
- 125 ml bredbar hasselnötschokladkräm
- 50 g hasselnötter, rostade och grovhackade, till garnering
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 180 °C. Smörj en Le Creuset muffinsform för 12 muffins.
-
2Sikta och blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt smör, ägg, kärnmjölk och blanda till en slät massa. Tillsätt mjölk för att göra en kladdig deg.
-
3Fyll en tredjedel av varje behållare i muffinsformen med smet. Lägg topping-blandningen i en spritspåse, spritsa ungefär en tesked av blandningen i mitten av varje muffins och göm fyllningen under en matsked smet. Toppa med hasselnötter och grädda i 15 minuter då de ska vara lite kladdiga.
-
4Låt dem vila i muffinsformen i 5 minuter, ta ut dem och låt dem svalna helt på ett galler.