Musslor Provencale

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Musslor Provencale
Musslor a la Provence är en stor smakupplevelse som kan avnjutas till kvällsmat med ett gott stycke bröd.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslora
  • 1 lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 stänger bladselleri
  • 2 stora tomater
  • 100 g goda nicoise-oliver eller motsvarande
  • 3 dl vitt vin
  • Slätbladig persilja
  • Gör så här

  • 1
    Gå igenom musslorna och kasta bort alla skadade eller öppna, som inte stänger sig om du knackar dem försiktigt mot bordet.
  • 2
    Ta bort skägget på baksidan av musslorna och skölj dem i kallt vatten.
  • 3
    Finhackad lök, vitlök och bladselleri skärs i tärningar och sauteras i 3 msk olivolja i en gryta. Spara bladen från sellerin till dekoration.
  • 4
    När lökarna är glasklara läggs oliver och vitt vin i. Låt det sjuda i ett par minuter under lock innan du lägger i de grovhackade tomaterna i grytan.
  • 5
    Lägg i musslorna och lägg på locket. Rör på grytan då och då så att det blir litet cirkulation runt musslorna, men försök att behålla locket på så att ångan inte försvinner.
  • 6
    Efter 3 - 4 minuter bör musslorna vara öppna och klara att servera. Alla musslor som då inte är öppna ska kastas bort.
  • 7
    Toppa med litet slätbladig persilja och bladen från bladsellerin.
  • 8
    Servera med gott bröd till.