Nordiska burgare med rödbetssalsa, rödlök och grov majonnäs

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Nordiska burgare med rödbetssalsa, rödlök och grov majonnäs
Hamburgaren kommer ursprungligen från USA, men här får du ett enkelt recept på klassikern med en nordisk knorr.
HUVUDINGREDIENSER
  • Nötkött
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 600-800 g nötfärs
  • 6 kvistar timjan
  • Salt och svartpeppar
  • 4 goda hamburgarbröd
Rödbetssalsa:
  • 100 g inlagda rödbetor
  • 30 g kapris
  • 1 rödlök
Grov senapsmajonnäs:
  • 3 msk god majonnäs
  • 2 msk grov senap
  • 15 g rostade hasselnötter
 
  • Gör så här

  • 1
    Finhacka rödlöken och skär rödbetorna i små tärningar.
  • 2
    Blanda ingredienserna till salsan och smaka av med salt och peppar.
  • 3
    Rör ihop majonnäsen med senap och nötter.
  • 4
    Finhacka timjan och blanda i färsen.
  • 5
    Dela färsen i 4 delar och forma med händerna 4 fasta bollar.
  • 6
    Platta därefter ut dem och forma till hamburgare med en kniv.
  • 7
    Krydda ordentligt med salt och peppar.
  • 8
    Stek biffarna i en panna på hög värme i 1 msk vegetabilisk olja i ca 2 minuter per sida.
  • 9
    Värm bröden i ugnen och bred majonnäsen på dem.
  • 10
    Lägg biffen på den undre brödhalvan och fördela rödbetssalsan ovanpå.