- Nötkött
Ingredienser
- 600-800 g nötfärs
- 6 kvistar timjan
- Salt och svartpeppar
- 4 goda hamburgarbröd
- 100 g inlagda rödbetor
- 30 g kapris
- 1 rödlök
- 3 msk god majonnäs
- 2 msk grov senap
- 15 g rostade hasselnötter
-
Gör så här
-
1Finhacka rödlöken och skär rödbetorna i små tärningar.
-
2Blanda ingredienserna till salsan och smaka av med salt och peppar.
-
3Rör ihop majonnäsen med senap och nötter.
-
4Finhacka timjan och blanda i färsen.
-
5Dela färsen i 4 delar och forma med händerna 4 fasta bollar.
-
6Platta därefter ut dem och forma till hamburgare med en kniv.
-
7Krydda ordentligt med salt och peppar.
-
8Stek biffarna i en panna på hög värme i 1 msk vegetabilisk olja i ca 2 minuter per sida.
-
9Värm bröden i ugnen och bred majonnäsen på dem.
-
10Lägg biffen på den undre brödhalvan och fördela rödbetssalsan ovanpå.