Olika sätt att använda en gjutjärnsgryta

En Le Creuset-gryta i gjutjärn (även känd som en nederländsk ugn) är ett extremt mångsidigt kokkärl och kan användas för flera olika matlagningsmetoder och recept. Den har en hållbar konstruktion, utmärkt värmehållning och en livlig, färgstark emalj och kan föras vidare från generation till generation för att —symbolisera våra köksredskaps köp-det-för-liv-karaktär.


Med så många användningsområden och matlagningsstilar kommer våra gjutjärnsgrytor snabbt att framstå som en hushållsfavorit. Låt dig inspireras av några av dess många användningsområden: långsam matlagning och måltider med en kastrull, bräsering, stekning och bakning.

Slow Cooking och One-Pot Meals

Slow Cooking och One-Pot Meals

Våra köksredskap i gjutjärn skiner verkligen när det gäller att laga läckra grytor, måltider och grytor. De är perfekta när du lagar mat eller förbereder måltider på grund av mängden mat de kan hålla. Grottornas emaljerade gjutjärnskonstruktion ger överlägsen värmebeständighet, bibehåller en jämn temperatur och lagar mat jämnt.


Under långsamma måltider fördjupar sig alla de rika ingredienserna i rätten när den tillagas. Ett tättslutande lock låser in fukt och smak och ser till att ingredienserna är mjuka. Den sandfärgade emaljen gör att du enkelt kan övervaka matlagningen när ingredienserna sjuder till perfektion. Denna Beef Bourguignon är bara ett exempel på ett utsökt recept som kan tillagas i en gryta.

Bräsering och stekning

Bräsering och stekning

Våra köksredskap i gjutjärn går enkelt från spis till ugn till bord, perfekt för bräsering! Buffétgryta är i synnerhet en favorit för denna matlagningsstil.


Bryn på spishällen för att försegla i juice och skapa smak, tillsätt vätska, täck med locket och placera i ugnen för att avsluta tillagningen. Den stadiga, jämna värmen förvandlar ingredienser till gaffelrätter som du kan ta med till bordet för servering. Vår Coq au Vin Mousseux är ett utsökt recept för att experimentera med denna matlagningsteknik.

Baka söta och salta godsaker

Baka söta och salta godsaker

Våra grytor i gjutjärn är synonyma med långkokta recept, men de kan också användas för att tillaga läckra bröd, kakor och andra söta eller salta bakade godsaker som —visar upp deras mångsidighet. Från att baka gryta fröbröd till hallon Twisted Buns, med en gjutjärnsgryta kommer att lägga till funktionaliteten i ditt kök.


Emaljerat gjutjärn skapar den perfekta miljön för bakning av bröd eftersom det fångar in ånga och fukt i grytan för att skapa bröd av hantverksmässig kvalitet med en krispig skorpa och mör smula. Det upprätthåller också en mild och jämn värme, vilket resulterar i perfekt kokta och gyllenbruna bakverk och desserter. Proffstips: Vänd grytlocket upp och ner och använd det som en separat bakyta för grytpajer.

 

Matlagningstips för gjutjärn

Nu när du ’är bekant med de tekniker som våra gjutjärnsgrytor kan användas för, upptäck våra bästa tips för matlagning med gjutjärn för att få ut det bästa av dina rätter och låsa upp deras fulla kulinariska potential.

läs mer
 

Fördelar med att laga mat med gjutjärn

Även om det kan verka som ett betydande köp att köpa en gryta, får du verkligen dina pengar ’värda med denna ikoniska köksredskap. Det gör att du kan laga många rätter och perfekt olika matlagningstekniker allt i en kastrull.

 

Vi har verkligen en storlek för alla och som passar alla recept. Alla grytstorlekar har sitt användningsområde, men vilken du ska välja beror på vad du gillar att laga för typ av mat och hur många personer du brukar bjuda på mat. Läs mer om hur du väljer en gryta som passar dina matlagningsbehov.

Läs mer om våra storlekar.
 

Läs mer om våra storlekar.

SE MER
Läs mer om våra material.
 

Läs mer om våra material.

Se mer