- Fågel
Ingredienser
- 4 poussiner (småkycklingar)
- Salt och peppar
- 2 msk rapsolja
- 2–3 nävar hö
- 1–2 knippen färsk timjan
- 1–2 knippen färsk rosmarin
-
Gör så här
-
1Rengör och krydda poussinerna både in- och utvändigt med salt och peppar.
-
2Fyll poussinerna med lite färsk rosmarin och timjan.
-
3Bryn poussinerna i rapsolja i en stekpanna. Det är i huvudsak låren som får färg.
-
4Lägg hö, timjan och rosmarin i en gjutjärnsgryta.
-
5Lägg ned poussinerna i grytan, lägg på lock och ställ grytan på grillen i 25–30 minuter.
-
6Ta av grytan från grillen och tänd eld på höet. Låt poussinerna dra i 10 minuter under lock.
-
7Tips: Om du vill göra örtrökta poussiner när det inte är grillsäsong kan du tillaga dem på samma sätt i ugnen på 200° C i 25 minuter. 4 poussiner passar till en gryta på 5,3 l/26 cm