Örtrökta poussiner

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Örtrökta poussiner
Fyll din gjutjärnsgryta med gräs och kryddor, sätt den på grillgallret och rök dina kycklingar. 4 poussiner passar till en rund gryta på 5,3 l/26 cm.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fågel
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 4 poussiner (småkycklingar)
  • Salt och peppar
  • 2 msk rapsolja
  • 2–3 nävar hö
  • 1–2 knippen färsk timjan
  • 1–2 knippen färsk rosmarin
  • Gör så här

  • 1
    Rengör och krydda poussinerna både in- och utvändigt med salt och peppar.
  • 2
    Fyll poussinerna med lite färsk rosmarin och timjan.
  • 3
    Bryn poussinerna i rapsolja i en stekpanna. Det är i huvudsak låren som får färg.
  • 4
    Lägg hö, timjan och rosmarin i en gjutjärnsgryta.
  • 5
    Lägg ned poussinerna i grytan, lägg på lock och ställ grytan på grillen i 25–30 minuter.
  • 6
    Ta av grytan från grillen och tänd eld på höet. Låt poussinerna dra i 10 minuter under lock.
  • 7
    Tips: Om du vill göra örtrökta poussiner när det inte är grillsäsong kan du tillaga dem på samma sätt i ugnen på 200° C i 25 minuter. 4 poussiner passar till en gryta på 5,3 l/26 cm