Ostbullar

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Över 2 timmar Över 2 timmar
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Ostbullar
Vår brödform är perfekt för dessa smarriga ostbullar och de är gjorda med det mest utsökta vitlökssmöret som tar smaken till nya höjder!
HUVUDINGREDIENSER
  • Bröd och gryn
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

BRIOCHEDEG
  • 160 g mjölk
  • 20 g socker
  • 15 g jäst
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 350 g vetemjöl
  • 65 g smör, mjukt
  • 150 g gouda (eller revet mozzarella)
VITLÖKSSMÖR
  • 60 g smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 nävar basilika
  • Flingsalt
  • Gör så här

  • 1
    DAG 1:
  • 2
    FÖRBERED: Tänk på att ta bort smöret i god tid så att det blir mjukt före användning.
  • 3
    BRIOCHEDEG: Börja med att värma upp mjölken och häll den i en mixerskål. Tillsätt jäst och socker och rör tills det lösts upp. Tillsätt salt, ägg och mjöl och rör om i ca 10 min tills degen är smidig, homogen och släpper skålens kanter. Tillsätt sedan smör i tärningar, lite i taget, degen ska absorbera smöret innan du tillsätter mer. Låt degen arbeta i ca 5 min efter att allt smör har absorberats tills den är fin och blank. Täck skålen med plastfolie och låt den jäsa i 20 min i rumstemperatur och sedan i kylskåp över natten.
  • 4
    DAG 2:
  • 5
    FORMNING: Börja med att riva osten på ett rivjärn och ställ åt sidan. Ta ut degen ur kylskåpet och låt den vila i 10-15 min innan du fortsätter. Dela upp degen i 8 eller 12 lika stora bitar och rulla varje bit till en boll. Rulla sedan varje boll till en platt cirkel och bred ut ost i mitten. Sammanfoga de 4 ändarna i mitten och tryck sedan ihop kanterna. Ta sedan de 4 nya ändarna och för samman dem i mitten för att försluta fyllningen. Vänd på bollen och rulla den försiktigt till en rund form. Bred ut de fyllda briochebullarna i brödformen. Låt jäsa med locket på i 45 min till dubbel storlek. Sätt på ugnen på 210 grader över/undervärme och sätt ett galler i mitten av ugnen.
  • 6
    BAKNING: Pensla bullarna med ägg och lägg på locket. Baka i 15 min med locket på, vrid sedan ner ugnen till 180 grader och fortsätt grädda utan lock i ca 20 min. tills de är vackert gyllene.
  • 7
    VITLÖKSSMÖR: Medan bullarna gräddas, förbered ditt vitlökssmör. Smält smör och finhackad vitlök i en gryta och låt sjuda i 2 minuter innan du tar bort det från värmen och tillsätter finhackad basilika.
  • 8
    SERVERING: Pensla bullarna med vitlökssmör så snart de har kommit ut ur ugnen och njut av dem varma. Bullarna är godast varma, annars stelnar osten. Du kan värma dem i ugnen dagen efter.
 
TIPS:
Vi rekommenderar att du gör degen dagen innan och låter den jäsa kallt. Men om du vill göra den samma dag kan du använda 20 g jäst och låta degen jäsa på en varm plats i 1-1,5 timme i stället för i kylen.
 
 
Le Creuset