- Ost
Ingredienser
- 2 vitlöksklyftor
- 3 dl torrt vitt vin
- 400 g riven Comté
- 400 g riven Gruyère
- 2 msk maizena
- 1 msk finhackad dragon
- 1 msk finhackad persilja
- 1 msk finhackad gräslök
- 1 msk finhackad körvel
- Bröd i tärningar
-
Gör så här
-
1Placera fonduegrytan på plattan och värm upp den långsamt.
-
2Pressa vitlök i fonduegrytan och häll på det vita vinet. Koka upp och låt bubbla ett par minuter för att ta udden av alkoholen.
-
3Lägg riven Gruyère och Comté i en skål och vänd ned maizena.
-
4Rör ned osten i det varma vinet i ett par omgångar. Ostsåsen får inte koka.
-
5När såsen är jämn och slät i konsistensen blandas de finhackade örterna ned.
-
6Tänd sedan brännpastan i fonduehållaren och placera grytan ovanpå.
-
7Doppa brödtärningar i osten och servera eventuellt en grönsallad till.
-
8Tips: Servera även rå blomkål, broccoli och morötter i mindre bitar att doppa i fonduen.