- Kött
Ingredienser
- 400 g oxfilé
- Salt och peppar
- ½ dl senap med hela frön
- 1 msk balsamvinäger
- 1 tsk tryffelolja
- Grönkål
- Olivolja
- Salt. Dekoration:
- Aioli
- Färska örter, t.ex. timjan, vattenkrasse, persilja
- Olivolja
- Pressad citron
- Rostat bröd, t.ex. ciabatta
-
Gör så här
-
1Grönkålschips:
-
2Sätt ugnen på 140 ° (vanlig ugn)
-
3Skär bort de grova stjälkarna från grönkålen och riv bladen i lite mindre bitar. De ska fortfarande vara väldigt stora, eftersom de drar ihop sig mycket i ugnen.
-
4Lägg bladen på en plåt med bakplåtspapper. Stänk över olivolja och massera in den i bladen. Strö över salt.
-
5Grädda dem i ca 15 minuter eller tills de är frasiga. De bränns lätt, så håll ett öga på dem. Ställ undan tills det är dags för servering.
-
6Oxcarpaccio:
-
7Dela oxköttet på längden med en vass kniv. Lägg ut en stor bit plastfolie på bänken och lägg en av filéerna på mitten. Krydda väl med salt och peppar.
-
8Pensla köttbiten med senap och stänk över balsamvinäger och tryffelolja. Rulla in köttet hårt i plastfolien. Upprepa med den andra köttbiten.
-
9Lägg köttrullarna i frysen i minst 2 timmar eller över natten.
-
10Skär köttet före servering. Skär tunna skivor och lägg upp dem fin på en tallrik eller ett serveringsfat.