Oxtartar med tillbehör och grönkålschips

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Oxtartar med tillbehör och grönkålschips
Servera en klassisk tartar på oxfilé med läckra tillbehör som äggula, kapris, parmesan och färska kryddor. Som pricken över i-et serveras vår tartar med frasiga grönkålschips.
HUVUDINGREDIENSER
  • Kött
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 300 g oxfilé
  • 2 msk soja
  • 2 msk senap med hela frön
  • 50 g kapris
  • 4 äggulor
  • Finriven parmesan
  • Aioli
  • Olivolja
  • Pressad citron
  • Färska örter, t.ex. timjan, vattenkrasse, persilja
  • Rostat bröd, t.ex. ciabatta
Grönkålschips:
  • Grönkål
  • Olivolja
  • Salt
  • Gör så här

  • 1
    Grönkålschips:
  • 2
    Sätt ugnen på 140 ° (vanlig ugn)
  • 3
    Skär bort de grova stjälkarna från grönkålen och riv bladen i lite mindre bitar. De ska fortfarande vara väldigt stora, eftersom de drar ihop sig mycket i ugnen.
  • 4
    Lägg bladen på en plåt med bakplåtspapper. Stänk över olivolja och massera in den i bladen. Strö över salt.
  • 5
    Grädda dem i ca 15 minuter eller tills de är frasiga. De bränns lätt, så håll ett öga på dem. Ställ undan tills det är dags för servering.
  • 6
    Servering:
  • 7
    Skär filén i 1 cm stora tärningar och lägg dem i en skål tillsammans med soja, senap och kapris. Blanda tartaren väl och förvara den eventuellt kallt innan servering.
  • 8
    Dela upp tartaren i fyra skålar, och toppa portionerna med en rå äggula och en sked vitlöksaioli. Stänk över pressad citron och olivolja, och strö över riven parmesan. Dekorera slutligen rätten med grönkålschips och servera ett gott bröd till.