- Kött
Ingredienser
- 300 g oxfilé
- 2 msk soja
- 2 msk senap med hela frön
- 50 g kapris
- 4 äggulor
- Finriven parmesan
- Aioli
- Olivolja
- Pressad citron
- Färska örter, t.ex. timjan, vattenkrasse, persilja
- Rostat bröd, t.ex. ciabatta
- Grönkål
- Olivolja
- Salt
-
Gör så här
-
1Grönkålschips:
-
2Sätt ugnen på 140 ° (vanlig ugn)
-
3Skär bort de grova stjälkarna från grönkålen och riv bladen i lite mindre bitar. De ska fortfarande vara väldigt stora, eftersom de drar ihop sig mycket i ugnen.
-
4Lägg bladen på en plåt med bakplåtspapper. Stänk över olivolja och massera in den i bladen. Strö över salt.
-
5Grädda dem i ca 15 minuter eller tills de är frasiga. De bränns lätt, så håll ett öga på dem. Ställ undan tills det är dags för servering.
-
6Servering:
-
7Skär filén i 1 cm stora tärningar och lägg dem i en skål tillsammans med soja, senap och kapris. Blanda tartaren väl och förvara den eventuellt kallt innan servering.
-
8Dela upp tartaren i fyra skålar, och toppa portionerna med en rå äggula och en sked vitlöksaioli. Stänk över pressad citron och olivolja, och strö över riven parmesan. Dekorera slutligen rätten med grönkålschips och servera ett gott bröd till.