Världens enklaste grytbröd har inte fått sitt namn utan anledning. Det innehåller få ingredienser och behöver inte knådas, så du slipper klistriga fingrar.
Tarte tatin är en av de mest populära franska desserterna på menyn. Här får du receptet på en klassisk tarte tatin med karamelliserade äpplen och krispig deg.
Zucchini är det perfekta komplementet till den möra laxen i detta kryddiga recept med kokosnötscurry. Den intensiva smaken av grön curry passar bra ihop med de färska grönsakerna och rätten badar i en kryddig kokosnötssås med ett friskt sting av limejuice. Njut av denna curry som en hel måltid, eller med ångkokt ris för att få med all den goda såsen.
Tekniken att bräsera är inte bara för kött. Det här receptet använder samma princip för att förvandla torkade vita bönor och grönsaker till en utsökt vegetarisk måltid - och du kan helt enkelt utelämna osten (eller använda en vegansk ostersättning) för att göra den vegansk. Tillagningstiden kan tyckas lång, men den kräver inte mycket faktiskt arbete utan är nödvändig för att säkerställa att rätten är krämig och smältande mör.
Denna gjutjärnsgryta är inspirerad av den franska anemonen och det realistiska blommönstret på locket är ett bevis på vår exceptionella hantverksskicklighet. Loop-handtagen ger ett säkert grepp, medan knoppen i mitten av kronbladen inte bara är en elegant touch, utan också ugnssäker upp till 260°C.
Funktioner
Bränn dig inte: vår värmebeständiga knopp (upp till 260 °C) har utformats för bättre grepp, även när du använder grytlappar för att lyfta locket.
Snabb rengöring: en sandfärgad emalj på insidan gör rengöringen enklare.
Smidigt lätt att hantera: Tack vare de stora handtagen kan du enkelt flytta produkten från spisen till ugnen eller bordet, även om du använder grytlappar.
En riktig arbetshäst: Den är lämplig för ugn, spis, induktion eller under ugnens grillfunktion.
Välsmakande mat: Gjutjärnet behåller värmen för jämn tillagning och bryning. Dina läckra kreationer kommer också att hålla sig varma på bordet under lång tid.
Behåller smaken: Våra tättslutande lock håller kvar saften och smakerna för perfekt tillagad mat.
Bra grepp: Det eleganta och bekväma handtaget gör den säker att lyfta.
Inte för varmt: Tillaga på stabil, låg till medelhög värme för att ta hand om gjutjärnet och få goda resultat.
Högsta kvalitet: Våra produkter tillverkas av de bästa materialen i anläggningar världen över, vilket säkerställer den kvalitet du förväntar dig från Le Creuset.
Material
Gjutjärn med emalj
Tillverkad i
Frankrike
Garanti
Livstidsgaranti
SKU
21964260101441
Ugnens Grill
Ugn
Elektrisk Häll
Keramikhäll
Gashäll
Induktionshäll
Kapacitet:
2.2 L
Längd:
33.9 cm
Bredd:
27.4 cm
Höjd:
9.8 cm
Djup:
4.8 cm
Förvaring
Tål frys
Innan du använder produkten
Packa upp ditt nya köp! (Se till att ta bort alla etiketter och förpackningar).
Diska din Le Creuset produkt i varmt vatten med diskmedel, skölj sedan och torka noggrant
Matlagning
Var försiktig: använd alltid grytlappar när du hanterar något varmt.
Vi rekommenderar att du endast använder Le Creuset köksredskap i silikon, trä eller värmebeständig plast. Metallverktyg kan användas med försiktighet, men de bör inte skrapas över ytorna eftersom det kan orsaka skador.
Använd produkten på den storlek av kokplatta som passar bäst. Det gör att maten tillagas jämnt och minskar risken för skador på handtag och sidor. Detta är särskilt viktigt med induktionshällar: Om du använder en kokplatta av fel storlek finns det en risk att spisen inte "känner igen" produkten.
Tillagning på medelhög eller låg värme ger bäst resultat - även vid stekning och sautering. Låt produkten värmas upp gradvis för att få mat som smakar bra och är jämnt tillagad. Behöver du hög värme kan du skruva ned den när du har uppnått önskad temperatur.
Dra aldrig produkten över en spis med glasskiva, eftersom detta kan skada både produktens botten och glaset. Istället ska du alltid lyfta produkten till och från spisen eller från en brännare till en annan.
Rengöring
Vänta tills din produkt har svalnat innan du börjar rengöringen.
Torka av eventuella matrester från botten och sidorna av produkten. Om det finns fastbränd mat, fyll produkterna med varmt tvålvatten och låt verka i 15-20 minuter innan du diskar som vanligt.
Använd inte slipande rengöringsmedel, mycket slipande eller mycket hårda rengöringssvampar eller borstar på någon av ytorna.
Torka noggrant efter disk och förvara på en torr plats.
Grytans kropp: Grytor med inbyggda handtag i gjutjärn eller fenol tål maskindisk. Konstant tvätt i maskinen kan dock leda till slitage på emaljen.
Grytlock: Lock med knoppar av rostfritt stål eller fenol tål maskindisk. Lock med knoppar i guld, iriserande koppar och svart nickel handtvättas för att bevara finishen.