Var försiktig: använd alltid grytlappar när du hanterar något varmt.
Använd produkten på den storlek av kokplatta som passar bäst. Det gör att maten tillagas jämnt och minskar risken för skador på handtag och sidor. Detta är särskilt viktigt med induktionshällar: Om du använder en kokplatta av fel storlek finns det en risk att spisen inte "känner igen" produkten.
Tillagning på medelhög eller låg värme ger bäst resultat - även vid stekning och sautering. Låt produkten värmas upp gradvis för att få mat som smakar bra och är jämnt tillagad. Behöver du hög värme kan du skruva ned den när du har uppnått önskad temperatur.
Vid matlagning på en induktionshäll bör du undvika att använda "boost"-funktionen, eftersom den endast ska användas för snabb uppvärmning av stora mängder vatten.
Om du använder salt, strö det inte direkt på en yta av rostfritt stål. För att undvika skador läggs den till varm vätska eller mat.
För bästa resultat, placera din produkt på en tallrik eller ett galler.
Placera aldrig din produkt direkt på botten av ugnen. Det kan öka tillagningstemperaturen och leda till en snabbare, okontrollerad tillagningsprocess som kan orsaka skador.
När du använder produkten under ugnens grillfunktion ska du alltid se till att det finns ett avstånd på min 5 cm mellan värmekällan och ovansidan av din produkt.