Var försiktig: använd alltid grytlappar när du hanterar något varmt.
Vi rekommenderar att du använder Le Creuset silikonredskap eller redskap av trä eller värmebeständig plast. Metallredskap kan också användas, men med försiktighet. De ska inte användas våldsamt eller skrapas över non-stick-ytan. Undvik att slå metallredskap mot kanten på produkter med non-stickbeläggning eftersom de kan skadas. Använd INTE handhållna elektriska eller sladdlösa vispar eller mixrar, knivar eller vassa redskap och tillbehör i pannor med non-stickbeläggning eftersom de kan skada ytan.
Använd produkten på den storlek av kokplatta som passar bäst. Det gör att maten tillagas jämnt och minskar risken för skador på handtag och sidor. Detta är särskilt viktigt med induktionshällar: Om du använder en kokplatta av fel storlek finns det en risk att spisen inte "känner igen" produkten.
Tillagning på medelhög eller låg värme ger bäst resultat - även vid stekning och sautering. Låt produkten värmas upp gradvis för att få mat som smakar bra och är jämnt tillagad. Om du behöver använda högre värme, sänk den när du uppnått önskad värme.
Vid matlagning utan fett, förvärm produkten på medelhög temperatur i cirka två minuter. Sedan kan du lägga på maten.
Håll alltid ett öga på ditt köksredskap - en torr non-stick yta bör inte överhettas. Det kan orsaka skador.
Vid matlagning på en induktionshäll bör du undvika att använda "boost"-funktionen, eftersom den endast ska användas för snabb uppvärmning av stora mängder vatten.
Om du använder salt, strö det inte direkt på en yta av rostfritt stål. För att undvika skador läggs den till varm vätska eller mat.
För bästa resultat, placera din produkt på en tallrik eller ett galler.
Placera aldrig din produkt direkt på botten av ugnen. Det kan öka tillagningstemperaturen och leda till en snabbare, okontrollerad tillagningsprocess som kan orsaka skador.
När du använder produkten under ugnens grillfunktion ska du alltid se till att det finns ett avstånd på min 5 cm mellan värmekällan och ovansidan av din produkt.