Användning och underhåll
Den ultimata knivguiden
Vill du skära, skiva och hacka ingredienserna exakt? Förbered dig sedan för framgång med det viktigaste verktyget i köket. Le Creusets knivar innehåller serier med Damaskerade stålblad som är perfekta för vardagliga uppgifter och förenklar matlagningen, vilket gör dem till ett mångsidigt tillskott i din kollektion.
utforska kollektionen
Högsta kvalitet
Vi erbjuder två knivar med Damaskerade stålblad – den absolut högsta kvaliteten på bladstål. Detta stål i flera lager har ett vackert och distinkt ”damaskliknande” mönster, och inga knivar har ett mönster som är lika. Dessa blad är också otroligt vassa för överlägsna skärprestanda.
köp nu
Våra funktioner
En vass kniv av hög kvalitet är en kocks bästa vän – den ska kännas bra i handen och stå upp mot påfrestningarna i köket. Innan du väljer en ny kniv är det viktigt att förstå några av kvalitetskännemärkena.
Vårt hantverk
Varje Le Creuset-kniv, från råmaterial till slutförpackning, går igenom en rad rigorösa steg. Resultatet har skapats av experterna i Solingen, Tyskland (ett kvalitetsmärke) och är ett äktenskap med traditionellt hantverk med modern design.
Premiumstål
Våra handtagsknivar i rostfritt stål och olivträ är tillverkade av 64 lager Damaskerat stål, lindade runt en VG-10 stålkärna för stabilitet och en exceptionellt skarphet. Våra fenolhandtagsknivar har ett vass blad i rostfritt stål med enastående livslängd.
Bekvämt grepp
Att lära sig att hålla en kniv är ett viktigt första steg för att säkerställa bästa resultat när den används. Handtaget ska få kniven att kännas som en förlängning av kroppen när den används, och de ergonomiska handtagen på Le Creuset-knivar har utformats för att göra just det.
Hitta den perfekta kniven
Le Creuset erbjuder en mängd olika knivar för olika ändamål, vilket gör dem till en hörnsten i köket.
Grönsakskniv Det oumbärliga
Denna lilla kniv är oöverträffad för att skära i detalj även de minsta matvarorna.
Allkniv Perfektionisten
Snurra köttet som ett proffs genom att flytta det här tunna bladet med en sågliknande rörelse. Njut av ett rent snitt varje gång.
Kockkniv All-Rounder
Tveksamt den viktigaste kniven i köket. Den kan användas för att skära kött, skära grönsaker, skära örter och hacka nötter.
Brödkniv Bagarens vän
Perfekt för att skära genom bröd och tårta. Den tandade kanten kan skära igenom en tuff utsida utan att kollapsa den ömtåliga interiören.
Santokukniv De tre egenskaperna
”Santoku” är ett multifunktionellt blad från Japan som omvandlas till ”tre egenskaper”: skiva, skära och hacka.
Våra sortiment
Le Creusets knivkollektion är anpassad till en mängd olika smaker och finns med våra utsökta handtag i italienskt olivträ; eleganta handtag i rostfritt stål eller våra vackert slutbehandlade svarta fenoliska handtag. Vilken färg kommer du att välja?
Handtag av olivträ
Vårt eleganta andtag av olivträ är konditionerat och förseglat och ger maximal hållbarhet.
Handtag i rostfritt stål
Detta eleganta och enkla knivhandtag är hemma i både traditionella och moderna kök.
Fenolhandtag
Vårt svarta fenolformade handtag är bekvämt i handen och består av högkvalitativ plast för ett säkert grepp.
Så här slipar du kniven
Ta hand om dina Le Creuset-knivar på rätt sätt med vår effektiva knivslip. Det här kökstillbehöret är ett utmärkt komplement till all knivsamling och kommer att utöka deras användbarhet och prestanda av högsta kvalitet. De diamantbelagda slipskivorna slipar dina blad utan problem, med två tillgängliga slippositioner: Grov och fin.