Världens enklaste grytbröd har inte fått sitt namn utan anledning. Det innehåller få ingredienser och behöver inte knådas, så du slipper klistriga fingrar.
Tarte tatin är en av de mest populära franska desserterna på menyn. Här får du receptet på en klassisk tarte tatin med karamelliserade äpplen och krispig deg.
Zucchini är det perfekta komplementet till den möra laxen i detta kryddiga recept med kokosnötscurry. Den intensiva smaken av grön curry passar bra ihop med de färska grönsakerna och rätten badar i en kryddig kokosnötssås med ett friskt sting av limejuice. Njut av denna curry som en hel måltid, eller med ångkokt ris för att få med all den goda såsen.
Tekniken att bräsera är inte bara för kött. Det här receptet använder samma princip för att förvandla torkade vita bönor och grönsaker till en utsökt vegetarisk måltid - och du kan helt enkelt utelämna osten (eller använda en vegansk ostersättning) för att göra den vegansk. Tillagningstiden kan tyckas lång, men den kräver inte mycket faktiskt arbete utan är nödvändig för att säkerställa att rätten är krämig och smältande mör.
Frigör alla smaker och aromer i vinet med den här vinluftarbollen som tillverkats i handgjort stengods. Bollen passar i de flesta vinkaraffer – placera den helt enkelt på karaffen och häll vinet över. De långa skårorna hjälper till att maximera luftningsprocessen så att du kan njuta av vinet till fullo.
Funktioner
Alltid redo mot repor: vårt glaserade stengods är reptåligt och enkelt att rengöra.
Tillverkad för perfektion: vårt stengods tillverkas av speciella leror som upprätthåller jämn temperatur och är mycket starka och hållbara.
Använd varmt eller kallt: vårt stengods tål temperaturer från -23 °C till +260 °C.
Högsta kvalitet: Våra produkter tillverkas av de bästa materialen i anläggningar världen över, vilket säkerställer den kvalitet du förväntar dig från Le Creuset.
Material
Stengods
Tillverkad i
Kina
Garanti
10 år
SKU
91043500159005
Längd:
4 cm
Bredd:
4 cm
Höjd:
8.4 cm
Temperaturområde
-23℃ till 260℃
Förvaring
Tål frys
Innan du använder produkten
Läs alltid instruktionerna för din specifika modell innan du använder dina vintillbehör för första gången.
Matlagning
Tänk på säkerheten – använd alltid grytlappar när du handskas med något hett.
Lämna minst 6,5 cm (2 ½ tum) avstånd mellan värmekällan och den övre delen av produkten när du använder den med ugnens grillfunktion.
Ställ inte in en fryst ugnsform i en förvärmd ugn. Placera den istället i en kall ugn, ställ in temperaturen och låt dem värmas upp tillsammans.
Se alltid till att maten är varm rakt igenom innan servering.
Om du vill värma en ugnsform som håller rumstemperatur, ska du inte förvärma ugnen till mer än 205° C.
Ska du tillsätta vätska till en ugnsform i ugnen? Ta ut ugnsformen ur ugnen och låt den svalna några minuter först.
Rengöring
Vänta tills din produkt svalnat innan du rengör den.
Torka bort eventuella rester från produktens botten och sidor. Om det har fastnat mat på produkten, fyll den med varmt vatten och lite diskmedel, och låt det dra i 15 till 20 minuter innan du diskar den som vanligt.
Diska och torka för hand. Eller diska ditt stengods med ett helt program i diskmaskinen.
Användning
Ta bort eventuell folie som täcker korken och kontrollera att det inte finns några flisor eller sprickor i flaskans hals och öppning.
Håll flaskan på en fast, jämn yta när du öppnar den.
Var försiktig när du öppnar flaskan – korkskruvens spets är vass!
Se till att korkskruven alltid sitter rakt på flaskhalsen innan du öppnar.
Behöver du byta ut en sliten skruv? Skruva bort det skyddande kromhöljet, ta bort den gamla skruven och sätt i din nya skruv, och sätt tillbaka det skyddande höljet. Läs alltid instruktionerna för din specifika modell först.