- Frukt
- Ost
Ingredienser
- 250 g smördeg i en tunn fyrkant på ca 28 x 28 cm
- 250 g Heirloom-babytomater, halverade
- 100 g fetaost, vispad
- Skalet från 1 citron
- En näve hackad gräslök
- Mjölk till pensling
-
Gör så här
-
1Förvärm ugnen: 210 °C/varmluft: 190°C/gas 7
-
2Placera smördegen i botten av din 26 cm non-stick bakform. Degen ska vara lite för stor för att kanterna ska kunna vikas in.
-
3Blanda citronskalet med den vispade fetaosten. Täck botten med fetaostblandningen och fördela tomaterna över fetaosten. Pensla sedan pajdegens kanter med mjölk. Vik in degkanterna och pensla igen med mjölk.
-
4Sätt in pajen i den varma ugnen och grädda i 20-30 minuter tills degen är gyllenbrun. Ta ut pajen och låt den vila några minuter innan du lyfter upp den ur formen. Garnera med gräslök.
-
5Ta bort pajen från formen när den svalnat och lägg den på ett serveringsfat. Toppa med några droppar olivolja, havssalt och svartpeppar.