- Mejeriprodukt
Ingredienser
- 3 dl mjölk
- 3 dl grädde
- Fröna från 1 vaniljstång
- 2 msk socker
- 4 blad gelatin
- Valfri smak
- Tillsätt 4 msk blåbär i gräddmjölkblandningen. Dekorera med färska blåbär och pudra över florsocker.
- Byt ut vaniljen mot 1 msk rosenvatten. Dekorera med jordgubbar.
- Byt ut mjölken mot kokosmjölk och byt ut vaniljen mot 1 msk lime-/citronskal. Dekorera med kokosflingor eller lime-/citronskal.
- Tillsätt 1 msk chaikryddor i gräddmjölkblandningen innan uppvärmning. Strö över kanel och socker.
- Dekorera med spån av vit choklad.
-
Gör så här
-
1Sätt en gryta på en platta på låg värme. Häll mjölk, grädde, vaniljfrön och socker i grytan och värm upp försiktigt tills sockret har smält.
-
2Blötlägg under tiden de 4 gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter och krama ur vattnet innan de läggs i grytan.
-
3Ta av grytan från plattan och låt gelatinbladen lösas upp innan den krämiga blandningen fördelas i 6 miniramekiner. Täck över och ställ in dem i kylen i 6 timmar eller över natten tills de har stelnat.