Panna cotta med olika smaker

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Panna cotta med olika smaker
Njut av en hemmagjord pannacotta, antingen i den klassiska versionen eller med olika läckra toppingar som färska bär, chai eller vit choklad.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mejeriprodukt
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • Fröna från 1 vaniljstång
  • 2 msk socker
  • 4 blad gelatin
  • Valfri smak
Smaker och topping:
Blåbär:
  • Tillsätt 4 msk blåbär i gräddmjölkblandningen. Dekorera med färska blåbär och pudra över florsocker.
Jordgubbar och ros:
  • Byt ut vaniljen mot 1 msk rosenvatten. Dekorera med jordgubbar.
Lime och kokosmjölk:
  • Byt ut mjölken mot kokosmjölk och byt ut vaniljen mot 1 msk lime-/citronskal. Dekorera med kokosflingor eller lime-/citronskal.
Chai:
  • Tillsätt 1 msk chaikryddor i gräddmjölkblandningen innan uppvärmning. Strö över kanel och socker.
Vanilla bean:
  • Dekorera med spån av vit choklad.
  • Gör så här

  • 1
    Sätt en gryta på en platta på låg värme. Häll mjölk, grädde, vaniljfrön och socker i grytan och värm upp försiktigt tills sockret har smält.
  • 2
    Blötlägg under tiden de 4 gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter och krama ur vattnet innan de läggs i grytan.
  • 3
    Ta av grytan från plattan och låt gelatinbladen lösas upp innan den krämiga blandningen fördelas i 6 miniramekiner. Täck över och ställ in dem i kylen i 6 timmar eller över natten tills de har stelnat.