- Mjöl
Ingredienser
- 250 g jordgubbar, tvättade
- 60 ml vitt socker
- Citronsaft
- 2 stora ägg från frigående hönor
- 175 ml mjölk
- 150 ml vatten
- 220 g mjöl
- 45 mlsmält smör
- 125 ml grädde
- 1 vaniljstång, urkärnad
-
Gör så här
-
1Ta bort jordgubbsskalen (gröna blad) och dela dem på mitten. Lägg jordgubbarna i enkastrull med sockret och en klick citronsaft, rör om så att de blir jämnt. Koka uppjordgubbarna och sockret och låt det reducera något tills jordgubbarna fått en syltliknandekonsistens. Ställ åt sidan för att svalna.
-
2Lägg pannkaksingredienserna i en behållare och vispa slätt med en elvisp. På så vis får duen lättare, klumpfri smet. Kyl i 1 timme.
-
3Värm upp Le Creusets 24 cm pannkakspanna toughened non-stick till medelvärme och smörj pannan medmatlagningsspray eller smör. Sleva upp lite smet i pannan till önskad tjocklek och se till att smetenrinner ut över hela stekpannan.
-
4När översidan börjar bubbla, vänd pannkakan och stek den på andra sidan.
-
5Tillsätt vaniljstången i grädden och vispa tills mjuka toppar bildas. Lägg ner vaniljstången isockret för att smaksätta det.
-
6Servera med jordgubbar och vaniljkräm.