- Ägg
Ingredienser
- 130 g vetemjöl med låg glutenhalt
- 4 g bakpulver
- 1 tsk mald spiskummin, rostad
- 2 g malen koriander, rostad
- 2 g vitpeppar
- 2 g salt
- 300 ml vatten
- En näve färsk persilja, hackad
- En näve färsk koriander, hackad
- En näve färsk dill, hackad
-
Gör så här
-
1I en stor bunke, vispa ihop de torra ingredienserna och ställ åt sidan.
-
2Häll vattnet och örterna i en mixer och blanda ihop dem. Vispa ihop kryddblandningen till en massa utan klumpar. Låt blandningen stå i 5-10 minuter.
-
3Häll rikligt med smör i en Le Creuset 26 cm Signature-panna. Sätt den på medelvärme och häll en del av smeten i pannan. När ytan är lätt bubblig och smeten fast, lossa kanterna på pannkakan med en Le Creuset silikonslickepott och vänd pannkakan. Stek andra sidan i ca 2 minuter. Gör fler pannkakor på samma sätt tills smeten tar slut.
-
4Serveras med knaperstekta ägg stekta i harissasmör och toppade med rosa picklad lök och färsk dill. Ät dem varma.