Pannkakor med stekta ägg

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Pannkakor med stekta ägg
Det ultimata pannkaksreceptet för den ultimata arbetshästen i köket - vår Signature-panna. Dessa mångsidiga, kryddiga pannkakor kan ätas med olika fyllningar.
HUVUDINGREDIENSER
  • Ägg
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 130 g vetemjöl med låg glutenhalt
  • 4 g bakpulver
  • 1 tsk mald spiskummin, rostad
  • 2 g malen koriander, rostad
  • 2 g vitpeppar
  • 2 g salt
  • 300 ml vatten
  • En näve färsk persilja, hackad
  • En näve färsk koriander, hackad
  • En näve färsk dill, hackad
  • Gör så här

  • 1
    I en stor bunke, vispa ihop de torra ingredienserna och ställ åt sidan.
  • 2
    Häll vattnet och örterna i en mixer och blanda ihop dem. Vispa ihop kryddblandningen till en massa utan klumpar. Låt blandningen stå i 5-10 minuter.
  • 3
    Häll rikligt med smör i en Le Creuset 26 cm Signature-panna. Sätt den på medelvärme och häll en del av smeten i pannan. När ytan är lätt bubblig och smeten fast, lossa kanterna på pannkakan med en Le Creuset silikonslickepott och vänd pannkakan. Stek andra sidan i ca 2 minuter. Gör fler pannkakor på samma sätt tills smeten tar slut.
  • 4
    Serveras med knaperstekta ägg stekta i harissasmör och toppade med rosa picklad lök och färsk dill. Ät dem varma.
 
Kockens råd: Dessa pannkakor är också läckra fyllda med mosade kikärter, tunt skivade äpplen, massor av örter och keso med chiliolja.
 
 
Le Creuset