Pannstekta lammfiléer

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Pannstekta lammfiléer
En välbekant favorit. Dessa saftiga lammfiléer stekta i smör och färska örter är en snabb och god middag.
HUVUDINGREDIENSER
  • Kött
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2–3 lammfiléer (60 g vardera)
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 matsked olivolja
  • Chili (tillval)
  • Flingsalt eller grovt havssalt
  • Nymalen svartpeppar
  • Gör så här

  • 1
    Ta bort det tunna silverskinnet från lammfiléerna. Krossa vitlöksklyftan med baksidan av en kniv.
  • 2
    Hetta upp olivoljan i en kastrull. Bryn lammfiléerna med vitlök och rosmarinkvistar på hög värme i två minuter. Krydda med flingsalt och peppar, låt vila en kort stund och servera.
  • 3
    Tips
  • 4
    Du kan också tillsätta en tesked smör och smälta det innan du låter köttet vila. Vänd lammfiléerna i smöret och låt dem vila i smöret.