- Fågel
Ingredienser
- 2 perlehøns
- Friskkværnet peber
- Salt
- 4 skalotteløg
- 12 små pærer
- 12 små faste kartofler
- 20 g smør
- 0,5 dl Calvados
- 1/2 l cider
- 1 dl kyllingebouillon
- 1 vaniljestang
- 20 ml fløde
- 2 tsk. Maizena
-
Gör så här
-
1Skär pärlhönorna i små fina bitar, salta och peppra.
-
2Sätt ugnen på 175° C.
-
3Skala och hacka schalottenlöken. Skala päron och potatis.
-
4Bryn de fina pärlhönsbitarna i smör i en gryta. Flambera dem i calvados.
-
5Tillsätt schalottenlök och därefter cider och kycklingbuljong.
-
6Lägg ned päronen i såsen, dela vaniljstången på mitten och lägg ned den i såsen.
-
7Lägg försiktigt över päron och pärlhöns i ett rektangulärt fat.
-
8Täck fatet med aluminiumfolie och ställ in det i ugnen i 175° C i 20 minuter.
-
9Tillsätt grädde och ställ tillbaka fatet i ugnen i 15 minuter.
-
10Koka under tiden potatisen i lättsaltat vatten.
-
11Red såsen med Maizena och tillsätt den kokta potatisen.