Pärlhöna med cider och päron

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 2 timmar Under 2 timmar
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Pärlhöna med cider och päron
Enkelt och gott recept på pärlhöns med cider och päron. Pärlhönans välsmakande kött används ofta i det franska köket. Köttet är gyllent och magert och måste kokas försiktigt.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fågel
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2 perlehøns
  • Friskkværnet peber
  • Salt
  • 4 skalotteløg
  • 12 små pærer
  • 12 små faste kartofler
  • 20 g smør
  • 0,5 dl Calvados
  • 1/2 l cider
  • 1 dl kyllingebouillon
  • 1 vaniljestang
  • 20 ml fløde
  • 2 tsk. Maizena
  • Gör så här

  • 1
    Skär pärlhönorna i små fina bitar, salta och peppra.
  • 2
    Sätt ugnen på 175° C.
  • 3
    Skala och hacka schalottenlöken. Skala päron och potatis.
  • 4
    Bryn de fina pärlhönsbitarna i smör i en gryta. Flambera dem i calvados.
  • 5
    Tillsätt schalottenlök och därefter cider och kycklingbuljong.
  • 6
    Lägg ned päronen i såsen, dela vaniljstången på mitten och lägg ned den i såsen.
  • 7
    Lägg försiktigt över päron och pärlhöns i ett rektangulärt fat.
  • 8
    Täck fatet med aluminiumfolie och ställ in det i ugnen i 175° C i 20 minuter.
  • 9
    Tillsätt grädde och ställ tillbaka fatet i ugnen i 15 minuter.
  • 10
    Koka under tiden potatisen i lättsaltat vatten.
  • 11
    Red såsen med Maizena och tillsätt den kokta potatisen.