Pasta med hummus och ugnsbakade tomater

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Pasta med hummus och ugnsbakade tomater
Detta smakrika recept är perfekt som ett vegetariskt inslag under veckan. Hummusen gör rätten krämig och kryddig och den grova pastan ger en bra mättnadskänsla. Dessutom ger kikärternas höga innehåll av järn massor av energi vilket gör rätten perfekt för matlådan. Bäst av allt: den är enkel och snabb att laga. Receptet är framtaget i samarbete med Maria, som står bakom Vanløse Blues.
HUVUDINGREDIENSER
  • Pasta
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 80 g fullkornspasta
  • ½ zucchini, skivad
  • 100 g körsbärstomater
  • Olja
  • Salt och peppar
  • 1 msk pinjenötter
Hummus:
  • 1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
  • ½ zucchini, skalad och tärnad
  • 8 soltorkade tomater, tärnade
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 msk tahini (kan köpas i välsorterade livsmedelsbutiker)
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • ¼ tsk. rökt paprikapulver
  • Salt och peppar
  • Gör så här

  • 1
    Sätt ugnen på 200 °C
  • 2
    Lägg körsbärstomaterna i en form och vänd dem i olja, salt och peppar
  • 3
    Stek dem i ugnen i 20 minuter
  • 4
    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen
  • 5
    Lägg alla ingredienser till hummusen i en matberedare Kör till en slät och jämn konsistens
  • 6
    Smaka av med salt och peppar
  • 7
    Blanda den kokta pastan med ett par skedar hummus, zucchini och stekta tomater
  • 8
    Lägg upp i en skål och dekorera med pinjenötter