
Detta smakrika recept är perfekt som ett vegetariskt inslag under veckan. Hummusen gör rätten krämig och kryddig och den grova pastan ger en bra mättnadskänsla. Dessutom ger kikärternas höga innehåll av järn massor av energi vilket gör rätten perfekt för matlådan. Bäst av allt: den är enkel och snabb att laga. Receptet är framtaget i samarbete med Maria, som står bakom Vanløse Blues.
HUVUDINGREDIENSER
- Pasta
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 80 g fullkornspasta
- ½ zucchini, skivad
- 100 g körsbärstomater
- Olja
- Salt och peppar
- 1 msk pinjenötter
Hummus:
- 1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
- ½ zucchini, skalad och tärnad
- 8 soltorkade tomater, tärnade
- 1 citron, pressad saft
- 2 msk tahini (kan köpas i välsorterade livsmedelsbutiker)
- 1 tsk mald spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- ¼ tsk. rökt paprikapulver
- Salt och peppar
-
Gör så här
-
1Sätt ugnen på 200 °C
-
2Lägg körsbärstomaterna i en form och vänd dem i olja, salt och peppar
-
3Stek dem i ugnen i 20 minuter
-
4Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen
-
5Lägg alla ingredienser till hummusen i en matberedare Kör till en slät och jämn konsistens
-
6Smaka av med salt och peppar
-
7Blanda den kokta pastan med ett par skedar hummus, zucchini och stekta tomater
-
8Lägg upp i en skål och dekorera med pinjenötter