- Pasta
Ingredienser
- 80 g fullkornspasta
- ½ zucchini, skivad
- 100 g körsbärstomater
- Olja
- Salt och peppar
- 1 msk pinjenötter
- 1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
- ½ zucchini, skalad och tärnad
- 8 soltorkade tomater, tärnade
- 1 citron, pressad saft
- 2 msk tahini (kan köpas i välsorterade livsmedelsbutiker)
- 1 tsk mald spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- ¼ tsk. rökt paprikapulver
- Salt och peppar
-
Gör så här
-
1Sätt ugnen på 200 °C
-
2Lägg körsbärstomaterna i en form och vänd dem i olja, salt och peppar
-
3Stek dem i ugnen i 20 minuter
-
4Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen
-
5Lägg alla ingredienser till hummusen i en matberedare Kör till en slät och jämn konsistens
-
6Smaka av med salt och peppar
-
7Blanda den kokta pastan med ett par skedar hummus, zucchini och stekta tomater
-
8Lägg upp i en skål och dekorera med pinjenötter