
HUVUDINGREDIENSER
- Pasta
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 250 g kantareller
- 1 lök, finhackad
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 0,5 dl kokande vatten
- 0,5 dl riven parmesan
- 3 kvistar timjan
- Salt och peppar
- 2 msk hackad bredbladig persilja
- 2,5 msk jungfruolivolja
- 3 skivor parmaskinka
- 200 g pasta penne
Dekoration:
- Garnera rätten med smulad krispig parmaskinka (3-4 skivor)
Tillbehör:
- En grönsallad
-
Gör så här
-
1Sätt på ugnen på 190 grader varmluft.
-
2Putsa svampen och lägg den i en ugnsfast ugnsform tillsammans med finhackad lök, vitlök, timjan och olivolja. Krydda med salt och peppar.
-
3Sätt in ugnsformen i ugnen i 20 minuter.
-
4Koka under tiden pastan i en stor gryta enligt anvisningarna på förpackningen. Kom ihåg att tillsätta rikligt med salt i kokvattnet. Spara 0,5 dl kokvatten för att koka ihop pastan under tillagningen. Häll sedan av vattnet från pastan när den är färdigkokt.
-
5Ta ut ugnsformen ur ugnen efter 20 minuter. Blanda champinjonerna med pasta, parmesan och kokvatten. Rör om rätten väl så att allt blir krämigt.
-
6Rör ner den hackade persiljan och smaka av med salt och peppar. Garnera eventuellt med krispig smulad parmaskinka.
-
7Tips: Lägg skivorna av parmaskinka på en bakplåt med bakplåtspapper och baka i ugnen i 200 grader i 6-7 minuter tills skinkan är krispig.