- Frukt
Ingredienser
- 3 äggvitor
- 150 g socker
- ½ ananas
- 250 g jordgubbar
- 2 ½ dl grädde
- 3 msk crème fraiche 34 %
- 20 citronverbenablad
- 1 ½ msk socker
-
Gör så här
-
1Sätt ugnen på 150° C.
-
2Vispa äggvitorna luftiga och tillsätt sedan sockret lite i taget. Vispa tills allt socker har lösts upp och inte knastrar längre.
-
3Bred ut marängen på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in den i ugnen och sänk värmen till 110° C.
-
4Låt marängen torka i ugnen i 1 ½ timme. Stäng eventuellt av ugnen och torka ytterligare på eftervärmen.
-
5Halvera ananasen och skär bort skalet och stocken. Dela även dina färska, svenska jordgubbar i halvor.
-
6Stöt citronverbenablad och socker i en mortel.
-
7Grilla ananasbitarna på alla sidor och skär dem sedan i mindre bitar.
-
8Vispa grädden hårt, vänd ned crème fraiche och bred sedan ut krämen över marängbottnen.
-
9Toppa med grillad ananas och halverade jordgubbar och strö till sist verbenasocker över din pavlova.
-
10Tips: Istället för citronverbena kan du även göra socker på t.ex. mynta eller citronmeliss.