Pavlova med citronverbena, jordgubbar och grillad ananas

SVÅRIGHETSGRAD
Avancerad Avancerad
TILLAGNING
Över 2 timmar Över 2 timmar
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Pavlova med citronverbena, jordgubbar och grillad ananas
Pavlova är en härlig, luftig dessert förknippad med sommaren. Vår version innehåller färska jordgubbar, grillad ananas och citronverbenasocker. Marängbottnen gör vi i förväg och ananasen grillar vi på eftervärmen från grillen.
HUVUDINGREDIENSER
  • Frukt
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 150 g socker
  • ½ ananas
  • 250 g jordgubbar
  • 2 ½ dl grädde
  • 3 msk crème fraiche 34 %
Citronverbenasocker:
  • 20 citronverbenablad
  • 1 ½ msk socker
  • Gör så här

  • 1
    Sätt ugnen på 150° C.
  • 2
    Vispa äggvitorna luftiga och tillsätt sedan sockret lite i taget. Vispa tills allt socker har lösts upp och inte knastrar längre.
  • 3
    Bred ut marängen på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in den i ugnen och sänk värmen till 110° C.
  • 4
    Låt marängen torka i ugnen i 1 ½ timme. Stäng eventuellt av ugnen och torka ytterligare på eftervärmen.
  • 5
    Halvera ananasen och skär bort skalet och stocken. Dela även dina färska, svenska jordgubbar i halvor.
  • 6
    Stöt citronverbenablad och socker i en mortel.
  • 7
    Grilla ananasbitarna på alla sidor och skär dem sedan i mindre bitar.
  • 8
    Vispa grädden hårt, vänd ned crème fraiche och bred sedan ut krämen över marängbottnen.
  • 9
    Toppa med grillad ananas och halverade jordgubbar och strö till sist verbenasocker över din pavlova.
  • 10
    Tips: Istället för citronverbena kan du även göra socker på t.ex. mynta eller citronmeliss.