-
Gör så här
-
1
Häll riset i en skål och skölj det med kallt vatten. Sila bort vattnet och upprepa två gånger till med rent vatten. Detta görs för att skölja bort överskott av stärkelse. Värm upp Cocotte Every-grytan på medelvärme i 10 minuter.
-
2
Häll i ris, vatten och salt i grytan och låt koka upp utan lock. Lägg båda locken på när vattnet börjar koka, sänk värmen till medelvärme och låt riset koka i 5 minuter. Stäng av plattan och låt grytan stå med lock på i 25 minuter tills riset är klart.
-
3
OBS: Om du ska koka sushi-, risotto- eller råris kan det behöva vila i 5 extra minuter.
-
4
Topping:
-
5
Rökt lax och picklad rödlök:
-
6
50 g picklad rödlök 100-150 g rökt lax, skuren i strimlor
-
7
2,5 dl blancherade edamamebönor
-
8
Citronsaft, efter smak
-
9
Kimchi och ägg:
-
10
100 g kimchi (fermenterade grönsaker) (kan köpas i asiatiska butiker)
-
11
2-4 löskokta ägg i halvor
-
12
Rödkål, grovhackad
-
13
Valfria örter (t.ex. krasse, koriander, thaibasilika, osv.)
-
14
Chiliolja, salladslök och jordnötter:
-
15
1 msk chiliolja
-
16
50 g böngroddar
-
17
4 salladslökar, grovhackade
-
18
Saltade jordnötter
-
19
Gurka och sesam:
-
20
1 gurka, skuren i långa skivor
-
21
3 rädisor, tunt skivade
-
22
Limejuice, efter smak
-
23
Soja, efter smak
-
24
Ett par droppar sesamolja
-
25
Rostade sesamfrön
-
26
Avokado och chilimajonnäs:
-
27
2 avokador, skurna i lagom stora bitar
-
28
30 g syltad ingefära
-
29
Sriracha chilimajonnäs (kan köpas i asiatiska butiker)
-
30
Ev. rå tonfisk i tunna skivor
-
31
Rökt lax och picklad rödlök
-
32
50 g picklad rödlök 100-150 g rökt lax, skuren i strimlor 2,5 dl blancherade edamamebönor Citronsaft, efter smak
-
33
Kimchi och ägg
-
34
100 g kimchi (fermenterade grönsaker) (kan köpas i asiatiska butiker) 2-4 löskokta ägg i halvor Rödkål, grovhackad Valfria örter (t.ex. krasse, koriander, thaibasilika, osv.)
-
35
Chiliolja, salladslök och jordnötter
-
36
1 msk chiliolja 50 g böngroddar 4 salladslökar, grovhackade Saltade jordnötter
-
37
Gurka och sesam
-
38
1 gurka, skuren i långa skivor 3 rädisor, tunt skivade Limejuice, efter smak Soja efter smak Ett par droppar sesamolja Rostade sesamfrön
-
39
Avokado och chilimajonnäs
-
40
2 avokador, skurna i lagom stora bitar 30 g syltad ingefära Sriracha chilimajonnäs (kan köpas i asiatiska butiker) Ev. rå tonfisk i tunna skivor