
Pilafinspirerad one-pot med kyckling och ris. Curry, grönsaker och soltorkade tomater kombineras för att ge smak och konsistens precis som en klassisk pilaf. En superenkel risrätt med mycket smak.
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 600 g kycklingfilé i lagom stora bitar
- 5 tsk currypulver
- 2 tsk paprikapulver
- 1,5 tsk salt
- 4-5 msk olivolja
- 3 dl basmatiris
- 1 liten lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, fint hackade
- 1 dl tärnad eller riven rotselleri
- 2 morötter, rivna
- 2 msk med soltorkade tomater, hackade
- 5 dl hönsbuljong
- 100 g färsk spenat
- Persilja till garnering
- Extra curry om du vill ha mer smak
-
Gör så här
-
1Blanda curry, paprika, salt och olja i en skål. Lägg i kycklingbitarna och rör om väl tills kycklingen är täckt av marinaden.
-
2Häll vatten över riset och låt stå i 15 minuter. Skölj riset tills vattnet blir klart. Tillsätt nytt vatten, sila av riset och ställ åt sidan.
-
3Stek kycklingen i din buffégryta tills den fått färg på båda sidor. Den ska inte vara genomstekt. Lägg över kycklingbitarna i en skål/ugnsform. Häll ny lök och vitlök i grytan och fräs den. Tillsätt rotselleri och morötter.
-
4Häll lite mer olja i grytan och tillsätt det avrunna riset och soltorkade tomaterna. Stek på medelvärme i ca 2 minuter under omrörning tills riset är glansigt.
-
5Tillsätt curryn och rör om så att den blir väl brynt. Tillsätt nu buljongen och koka upp.
-
6Tillsätt nu spenatbladen och din kyckling. Koka med locket på i ca 12 minuter tills all vätska har avdunstat.
-
7Ta grytan från värmen och ställ den åt sidan. Rör inte om i riset. Lägg gärna hushållspapper mellan locket och grytan medan du låter riset vila i 10 minuter.
-
8Kör en spatel längs kanten på grytan och lyft riset mot mitten för att separera riskornen.
-
9Smaka av med salt och garnera med lite persilja.