Ingredienser
- 600 g kycklingfilé i lagom stora bitar
- 5 tsk currypulver
- 2 tsk paprikapulver
- 1,5 tsk salt
- 4-5 msk olivolja
- 3 dl basmatiris
- 1 liten lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, fint hackade
- 1 dl tärnad eller riven rotselleri
- 2 morötter, rivna
- 2 msk med soltorkade tomater, hackade
- 5 dl hönsbuljong
- 100 g färsk spenat
- Persilja till garnering
- Extra curry om du vill ha mer smak
-
Gör så här
-
1Blanda curry, paprika, salt och olja i en skål. Lägg i kycklingbitarna och rör om väl tills kycklingen är täckt av marinaden.
-
2Häll vatten över riset och låt stå i 15 minuter. Skölj riset tills vattnet blir klart. Tillsätt nytt vatten, sila av riset och ställ åt sidan.
-
3Stek kycklingen i din buffégryta tills den fått färg på båda sidor. Den ska inte vara genomstekt. Lägg över kycklingbitarna i en skål/ugnsform. Häll ny lök och vitlök i grytan och fräs den. Tillsätt rotselleri och morötter.
-
4Häll lite mer olja i grytan och tillsätt det avrunna riset och soltorkade tomaterna. Stek på medelvärme i ca 2 minuter under omrörning tills riset är glansigt.
-
5Tillsätt curryn och rör om så att den blir väl brynt. Tillsätt nu buljongen och koka upp.
-
6Tillsätt nu spenatbladen och din kyckling. Koka med locket på i ca 12 minuter tills all vätska har avdunstat.
-
7Ta grytan från värmen och ställ den åt sidan. Rör inte om i riset. Lägg gärna hushållspapper mellan locket och grytan medan du låter riset vila i 10 minuter.
-
8Kör en spatel längs kanten på grytan och lyft riset mot mitten för att separera riskornen.
-
9Smaka av med salt och garnera med lite persilja.