Pizza

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Över 2 timmar Över 2 timmar
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Pizza
Denna italienska klassiker är en älskad maträtt över hela världen och är en perfekt maträtt att dela med vänner. Den är enkel att tillaga och du kan göra din egen deg från grunden och toppa med dina favoriter eller testa några av våra beprövade klassiska smakkombinationer.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjöl
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

Pizzadegen
  • 7 g jäst
  • 140 ml fingervarmt vatten
  • En nypa havssalt
  • 1 nypa socker
  • 1 msk olivolja
  • 250 g mjöl
Pizza Romania - Topping
  • 150 g buffelmozzarella, i små skivor
  • Svarta oliver
  • Lite hackad färsk basilika
  • Salt och nymalen svartpeppar
Pizza Sardenaira - Topping
  • Olivolja
  • 8 ansjovisfiléer eller 1 burk sardiner i olivolja (ca 85 g avrunnen vikt)
  • Lite kapris
Pizza Quattro Formaggi - Topping
  • Mängd efter smak, men minst 50 g av varje osttyp för 3–4 pizzor
  • Parmesan
  • Mozzarella
  • Provolone
  • En mild gorgonzola
  • Nymalen svartpeppar olivolja
Tomatsås till pizza Romana och Sardinia
  • 1 stor gul lök, skuren i ringar
  • 7–8 stora tomater, skalade och hackade
  • 1–2 krossade vitlöksklyftor
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • 1 nypa socker
  • 1 tsk torkad oregano eller färska oreganoblad
  • Gör så här

  • 1
    Pizzadeg
  • 2
    Häll salt, socker och mjöl i en bunke.
  • 3
    I en tillbringare häller du i vatten och jäst och sedan olivoljan.
  • 4
    Häll de våta ingredienserna i de torra, blanda ihop och knåda sedan tills du har en smidig deg. Lägg degen i kylen och låt vila över natten.
  • 5
    Nästa dag tar du ut degen ur kylen och låter den bli rumsvarm. Det tar ca 30 minuter.
  • 6
    Dela upp degen och kavla ut till antingen 8 medelstora eller 12 små pizzor.
  • 7
    Värm upp en 3-ply stekpanna i rostfritt stål på medelvärme och häll i lite olja så att pannan får ett tunt lager fett. Beroende på storleken på dina pizzor lägger du 2–4 pizzor i pannan så att de får tillräckligt med plats för
  • 8
    att tillagas. Tillaga degen i ca 3–4 minuter tills den blir gyllene
  • 9
    Pizza Romania
  • 10
    Vänd pizzadegen i stekpannan och bred först ut tomatsåsen och ringla sedan över olivolja en gång i en cirkel.
  • 11
    Lägg på mozzarellaost och oliver och tillaga med lock. Strö över basilikablad och servera.
  • 12
    Pizza Sardenaira
  • 13
    Vänd pizzadegen i pannan och börja med att breda ut tomatsåsen på degen. Lägg på kapris och fördela ansjovis ovanpå.
  • 14
    Droppa till sist över lite olivolja och tillaga med locket på.
  • 15
    Pizza Quattro Formaggi
  • 16
    Riv parmesanosten och skär de övriga ostarna i små kuber.
  • 17
    Vänd pizzan i stekpannan och fördela ostkuberna på pizzadegen och strö sedan över den rivna parmesanosten. Krydda med nymalen peppar.
  • 18
    Häll lite olivolja över pizzan så den inte torkar och sätt på locket.
  • 19
    Tomatsås till pizza Romana och Sardinia
  • 20
    Tillaga såsen genom att värma upp en kastrull på låg till medelhög värme,
  • 21
    häll i olivolja, lök och hackade tomater och sautera alltsammans tills löken har mjuknat vilket tar ca 10 minuter.
  • 22
    Häll i vitlöken och krydda väl med salt, peppar, en nypa socker och färsk eller torkad oregano. Blanda alltsammans och ställ åt sidan tills det är dags att göra pizzorna.
 
Om du vill strör du över de lätt stekta örterna över pizzorna och serverar omedelbart.
 
 
Le Creuset