Pocherade ägg

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Pocherade ägg
En avokadotoast med pocherade ägg har aldrig varit enklare. Låt pannan göra arbetet åt dig och använd i stället tiden till att njuta av den läckra frukosten eller lätta lunchen. Pocheringsinsatsen har plats för 1-4 ägg. Receptet är utarbetat i samband med Grødgrisen.
HUVUDINGREDIENSER
  • Ägg
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • Skivat bröd (nybakat eller rostat)
  • ½ mosad avokado per person
  • Lite citronsaft
  • Salt/peppar/chili
  • Ett par körsbärstomater
  • 1-4 pocherade ägg
  • Krasse till garnering
Dessutom:
  • 0,5 l vatten till pochering
  • Gör så här

  • 1
    Häll 0,5 l vatten i pannan, sätt i pocheringsinsatsen och lägg på locket. Koka upp vattnet tills det bildas ånga på lockets undersida.
  • 2
    Ta bort locket och tillsätt äggen i insatsen (de kan med fördel kläckas i en separat skål i förväg). Justera eventuellt värmen så att vattnet ångar men inte kokar.
  • 3
    Pochera äggen mellan 3-4½ minuter beroende på önskad konsistens från mjuk till fast.
  • 4
    Medan äggen pocheras, mosa ½ avokado tillsammans med lite citronsaft och krydda med salt, peppar och eventuellt lite chiliflagor.
  • 5
    Bred ut avokadomoset på brödet och lägg på ett par halva körsbärstomater, 1 pocherat ägg och dekorera med lite krasse.