
Pocherade päron är en härlig, enkel dessert. Servera päronen med en kula god vaniljglass och en chokladsås så får du den klassiska desserten “Poire Belle Hélène”. Tillsätt en aning saffran om päronen ska vara extra lyxiga. Den torra saffranssmaken passar mycket bra i det här sammanhanget.
HUVUDINGREDIENSER
- Frukt
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 1 L vatten
- 300 g socker
- 2 msk ingefära i grova tärningar
- 1 citron
- 2 kanelstänger
- 8 kardemummakapslar
- 10–12 små, fasta päron
-
Gör så här
-
1Koka upp vattnet tillsammans med socker, ingefära, skivad citron och kanelstänger. Låt koka tills sockret har lösts upp.
-
2Skala under tiden päronen.
-
3Sänk ned päronen i lagen. Låt dem småkoka i 10 minuter och låt dem sedan dra färdigt i lagen tills de är mjuka.
-
4Servera päronen med chokladsås och en god vaniljglass.
-
5Tips: Päronen kan med fördel kokas i god tid och förvaras i en glasburk.