Pocherade päron

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Pocherade päron
Pocherade päron är en härlig, enkel dessert. Servera päronen med en kula god vaniljglass och en chokladsås så får du den klassiska desserten “Poire Belle Hélène”. Tillsätt en aning saffran om päronen ska vara extra lyxiga. Den torra saffranssmaken passar mycket bra i det här sammanhanget.
HUVUDINGREDIENSER
  • Frukt
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 L vatten
  • 300 g socker
  • 2 msk ingefära i grova tärningar
  • 1 citron
  • 2 kanelstänger
  • 8 kardemummakapslar
  • 10–12 små, fasta päron
  • Gör så här

  • 1
    Koka upp vattnet tillsammans med socker, ingefära, skivad citron och kanelstänger. Låt koka tills sockret har lösts upp.
  • 2
    Skala under tiden päronen.
  • 3
    Sänk ned päronen i lagen. Låt dem småkoka i 10 minuter och låt dem sedan dra färdigt i lagen tills de är mjuka.
  • 4
    Servera päronen med chokladsås och en god vaniljglass.
  • 5
    Tips: Päronen kan med fördel kokas i god tid och förvaras i en glasburk.