- Frukt
Ingredienser
- 4 medelstora persikor (ev. skurna så att de passar i minigrytorna)
- 4 msk mandellikör, t.ex. Disaronn
- 75 g honung
- 2 dl vatten
- 1 vaniljstång, skuren
- 150 g mascarpone
- 1–2 msk mandellikör, t.ex. Disaronno
- 1 msk florsocker
- 45 g amarettokakor (kan bytas ut mot macarons eller någon annan spröd kaka)
-
Gör så här
-
1Sätt ugnen på 200 °C
-
2Gör sirapen till de pocherade persikorna genom att blanda mandellikör, honung, vatten och vaniljstång i en kastrull. Låt småkoka på svag värme tills honungen har lösts upp. Ta bort vaniljstången.
-
3Placera en persika i varje minigryta och häll över sirapen. Lägg på locket på minigrytorna och baka i ugnen i 30 minuter.
-
4Ta bort locket och baka i ytterligare 10 minuter så att sirapen reduceras till viss del. Kontrollera att persikorna är mjuka med en vass kniv. När de är klara låter du de svalna lite. Om du vill kan du skära upp persikan och ta bort kärnan innan servering.
-
5Gör under tiden mandelkrämen genom att blanda mascarpone, mandellikör och florsocker.
-
6När det är dags att servera lägger du en sked mandelkräm i varje minigryta och toppar med söndersmulade amarettokakor.