- Kött
Ingredienser
- 500 g potatis, förkokt och tärnad
- 500 g kyckling, i strimlor
- 125 g bacon i grova tärningar
- 2 hackade lökar
- 4 pressade vitlöksklyftor
- 3 skivade purjolökar
- ½ broccolibukett
- 100 g skivade champinjoner
- 2 paprikor i grova tärningar
- 1 burk krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk stött paprika
- 1 msk stött timjan
- 1 tsk stött chili (efter smak)
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 200 g stark ost
- Salt och peppar
- Färsk timjan
- Olivolja
-
Gör så här
-
1Gör så här:
-
2Sätt på ugnen på 180 grader varmluft.
-
3Tvätta potatisen noga och skär den i tärningar på ca. 1 x 1 cm. Förkoka dem i ca. 4-5 minuter så du ser till att de blir tillagade i ugnen.
-
4Stek baconet i en panna och lägg det i en ugnsform. Lämna fettet från baconet i pannan, och gör nu samma sak med kycklingen.
-
5Hitta en stor kastrull och fräs lök, vitlök och purjolök tills det blir klart och mjukt. Tillsätt potatis, svamp, paprika och broccoli och låt koka i ca. 5 minuter.
-
6Tillsätt kryddor, hackade tomater, tomatpuré, grädde och ost. Rör om väl och låt det bli genomvarmt. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
-
7Fördela grönsaksblandningen i den eldfasta formen och blanda väl med köttet.
-
8Grädda i ugnen i ca. 30-40 minuter och toppa rätten med färsk timjan innan servering.