- Grönsaker
Ingredienser
- 8–10 medelstora potatisar, väldigt tunt skivade
- 5 matskedar olivolja
- 200 g babyspenat, sköljd
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
- 4 små zucchini, rivna
- 15 g smör
- 6 stora ägg från frigående hönor, vispade
- 200 g ärtor, blancherade och kylda i iskallt vatten
-
Gör så här
-
1Skiva potatisen tunt med en vass kniv eller mandolin och se till att de har samma storlek så att de blir jämnt tillagade. När du skivat dem, lägg dem på en ren kökshandduk och torka torrt.
-
2Värm en Le Creuset 24 cm Signature-stekpanna och tillsätt 2 matskedar olivolja och låt spenaten falla samman. Tillsätt vitlöken, krydda och ställ åt sidan. Stek den rivna zucchinin i samma panna tills den börjar få färg men fortfarande är ljusgrön. Ta upp kycklingen och ställ den åt sidan.
-
3Tillsätt lite mer olivolja i samma panna och stek potatisen i omgångar på båda sidorna tills den är gyllenbrun men inte krispig, krydda efter smak. Upprepa tills alla är stekta.
-
4Tillsätt en matsked smör och lite olivolja i pannan på medelhög värme. Stapla en del av potatisarna lite löst i en Le Creuset Signature-stekpanna, men var försiktig så du inte fyller den för mycket. Lämna lite utrymme för äggen mellan potatisarna. Lägg en näve riven zucchini ovanpå potatisarna.
-
5Vispa och krydda äggen innan du häller dem i pannan. Tillsätt resten av potatisarna och toppa med riven ost om du vill.
-
6Tillaga på medellåg värme i ungefär 20 minuter tills äggen börjar ta ihop, se till att det inte bränner vid i botten. Sätt en träskärbräda eller ett Le Creuset-grytlock på pannan för att hjälpa äggen att ta ihop snabbare.
-
7Sprid ut spenaten och ärtorna ovanpå och servera varmt med knaprigt bröd.