- Grönsaker
Ingredienser
- Olivolja
- 1 aubergine
- 1 zucchini
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 4 tomater
- 1 näve bondbönor (eller gröna bönor)
- 2 finhackade lökar
- 2 pressade vitlöksklyftor
- Salt och peppar
- 1 knippa röd och grön basilika
-
Gör så här
-
1Sätt grytan på medelhög värme i 5–7 minuter och tillsätt därefter 3 msk olivolja.
-
2Skär aubergine, zucchini och paprika i grova tärningar. Tomater skärs i fjärdedelar och bönor skärs i grova bitar.
-
3Lägg lök och aubergine i grytan och stek dem tills auberginen börjar bli mör. Tillsätt vitlök och krydda med salt och peppar.
-
4Tillsätt röd och gul paprika, bönor och sedan zucchini. Stek i 5 minuter tills de mjuknar. Tillsätt tomaterna och låt det hela småkoka i 10 minuter på låg värme.
-
5Smaka av med salt och peppar. Riv basilikabladen över grönsakerna. Blanda väl och ringla slutligen över några droppar god olivolja.
-
6Servera med ett grovt bröd.