- Grönsaker
Ingredienser
- 1 pumpa, ca 1.5 kg
- 3 msk olivolja
- 750 g ricotta
- 3 ägg (medelstora)
- 100 g riven parmesan
- Saft och zest från 2 citroner
- 2 msk salvia, hackad
- Vitt vin, valfritt
- Salt och nymald peppar
- 0.5 tsk riven muskotnöt
- 200 g riven mozzarella
- 250-300 g lasagneplattor
- 100 g pumpakärnor
- Friterad salvia
-
Gör så här
-
1Tvätta, halvera och ta bort kärnorna från pumpan. Skär pumpa i fyra bitar och skär sedan bitarna i smala klyftor på en skärbräda. Lägg till några klyftor som dekoration.
-
2Lägg ricotta i en skål tillsammans med ägg, hälften av den rivna parmesanen, citronsaft och -skal, salvia, lite olivolja och vitt vin och rör om till en jämn smet. Krydda med salt, peppar och muskotnöt och rör om tills det är jämnt blandat.
-
3Värm ugnen till 200°C (180° varmluft). Bred ut lite av ricottablandningen på botten av din Le Creuset Heritage rektangulära ugnsform och täck med lasagneplattor. Fördela lite av ricottablandningen ovanpå pastan och toppa med ett lager pumpaklyftor, strö sedan över mozzarella. Lägg på ytterligare ett lager lasagneplattor och toppa igen med ricottablandningen, pumpa och ost. Fortsätt att lägga lager på lager.
-
4Täck lasagnen med aluminiumfolie och grädda den på mitten av ugnen i ca 30 minuter. Grovhacka under tiden pumpafröna. Efter 30 minuter, ta bort aluminiumfolien. Fördela resterande pumpaklyftor, pumpafrön och resterande parmesan och mozzarella på lasagnen och ringla över olivolja.
-
5Grädda utan folie i ytterligare 10-15 minuter tills lasagnen är klar. Strö över lite friterad på toppen före servering.
-
6Tips: Den här lasagnen passar också utmärkt med lammkött.