Quiche med butternutpumpa, salvia och fetaost

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 2 timmar Under 2 timmar
TILLAGNING
Under 2 timmar Under 2 timmar
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Quiche med butternutpumpa, salvia och fetaost
Smakrik fyllning med karamelliserad butternutpumpa och salt fetaost gör denna quiche perfekt för en liten sammankomst. Spara resterna till en läcker lunchlåda nästa dag.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
  • Ägg
  • Mjöl
  • Ost
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

Till degen:
  • 250 g mjöl med låg glutenhalt
  • 1 nypa salt
  • 125 g smör, kallt, i tärningar
  • 45 ml mjölk
Till fyllningen:
  • 350 g tärnad butternutpumpa
  • 125 ml mjölk
  • 125 ml crème fraiche
  • 2 stora ägg
  • 60 g fetaost
  • 2 msk salvia, hackad
  • Gör så här

  • 1
    Till degen:
  • 2
    Värm ugnen till 180 °C. Blanda ihop mjöl och salt. Gör en fördjupning i mitten och tillsätt smör. Gnid ihop smör och mjöl med fingertopparna tills blandningen liknar fina brödsmulor. Tillsätt mjölk och rör om blandningen med en gaffel tills en deg bildas. Rör inte om i degen längre än nödvändigt. Slå in den i plastfolie och platta ut den till en cirkel. Ställ den i kylen i 20 minuter.
  • 3
    Strö mjöl på bordet och på degen och kavla ut den med en kavel tills den är 2 mm. Smörj en 28 cm stor Le Creuset pajform och placera pajdegen i botten och på sidorna. Tryck ner degen i pajformen och skär bort överflödig deg. Nagga botten med en gaffel och täck med bakplåtspapper. Fyll med bakbönor och blindbaka i 20 minuter. Ta ut den ur ugnen. Ta bort bönorna och bakplåtspappret. Grädda i ytterligare 10 minuter. Ta ut den och låt den svalna.
  • 4
    Till fyllningen:
  • 5
    Värm ugnen till 180 °C. Hetta upp en stor stekpanna med lite olivolja. Stek butternutpumpan i omgångar tills de är gyllene, smaka av och ställ åt sidan. Vispa ihop mjölk, crème fraiche och ägg, smaka av och tillsätt hackad salvia.
  • 6
    Lägg pumpan på pajbotten och strö över fetaost. Häll äggblandningen över pajen och grädda i 45 minuter tills den är gyllene och fast, men mitten fortfarande är lite kladdig. Ta ut pajen från ugnen och svalna på bakplåt eller galler. Serveras med en fräsch grönsallad.